Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Bok skriven av ”Ari Gold” från Entourage: ny standard för Content Marketing - ExploreCurate

Bok skriven av ”Ari Gold” från Entourage: ny standard för Content Marketing


Inför premiären av den nya ”Entourage”-filmen (Sverigepremiär 24 juni 2015) visade filmstudion bakom filmen prov på så lysande content marketing att den kunde vara påhittad av den f.d. superagenten och nuvarande studiochefen Ari Gold själv. I den populära TV-serien, som handlar om den fiktiva skådespelaren Vincent Chase (spelad av Adrien Grenier) karriär och äventyren han och hans vänner råkar ut för i Hollywood, spelades Vincents agent Ari av Jeremy Piven. I likhet med de andra originalskådespelarna från serien repriserar Piven sin roll i filmen. ”Entourage” gick i åtta säsonger på HBO och fanfavoriten Piven vann tre Emmypriser som ”Bästa Skådespelare i en komediserie” för sin rolltolkning.

Den geniala content marketing-idén är boken ”The Gold Standard: Rules to Rule By” som marknadsförs som om det var den hetlevrade men ofantligt framgångsrika karaktären själv som skrivit den. ”The Gold Standard” är inte den första boken av sitt slag. Genren ”roliga livsstillsguider skrivna av påhittade karaktärer” innehåller även ”The Bro Code” av Barney Stinson från ”How I met Your Mother” och ”Sterling Gold” skriven av Roger Sterling från ”Mad Men”. Dessa böcker riktas främst till de unga män som drömmer om TV-seriekaraktärernas glamourösa bachelor-liv.

Boken "The Gold Standard: Rules to Rule by" ges ut i samband med "Entourage"-filmens premiär.
Boken ”The Gold Standard: Rules to Rule by” ges ut i samband med ”Entourage”-filmens premiär.

Vad som gör ”The Gold Standard” ännu mer imponerande än sina föregående är inte själva bokens innehåll utan sättet den marknadsförts på. Jeremy Piven gick nämligen med på att i tre dagar ställa upp i intervjuer och promota ”sin bok” i karaktär som Ari Gold, vilket gav fansen en möjlighet att återse en glimt av sin favoritkaraktär före filmen och i och med det bli ännu mer hajpade för den. Dessutom finns det få marknadsföringstrick som folk är villiga att betala 15 dollar för, men ”The Gold Standard” är uppenbarligen ett sådant. Ari Gold, Jeremy Piven och content marketing-teamet för”Entourage” – you rule.

CEwcaQQWgAEMRMC
Jeremy Piven gör reklam för boken utklädd till den fiktionella karaktären Ari Gold.

Källa