RFSU väljer gerillamarknadsföring

, , , , , ,

För att uppmärksamma risken med sexuellt överförbara sjukdomar har RFSU i Norge valt gerillamarknadsföring som metod. Resultatet blev en vandrande penis som sprutar konfetti över personer när dom inte är beredda – en viral succé som sprider sig som en löpeld över internet just nu. 

Vandrande reklampelare kommer att öka

Den här typen av aktiviteter där man använder sig av ”vandrande reklampelare” med humoristiska inslag kommer att öka markant i syfte att slå igenom i det starka mediebruset. Varför? Det är kostnadseffektivt, oväntat och har goda chanser att bli viralt. RFSU:s varumärke hade tydligare kunna framgå i just den här kampanjen. I övrigt är den genial.

Gerillabyrån använde en vandrande reklampelare i våras då vi klädde ut en tjej till en gris på en mässa med budskapet ”Sälj inte grisen i säcken”. Grisen drog till sig besökarnas fulla uppmärksamhet och blev mässans stora snackis.

grisen i säcken

Se till er kommunikation – vilket budskap kan ni förstärka och dela med er av till er målgrupp som blir kul eller tänkvärt? Gör någonting oväntat. Använd humor. Våga skapa reaktioner. Använd personer som agerar i fysiska miljöer – för att få en digital spridning. Välj gerillamarknadsföring.

Läs även:

Röda Korsets gerillamarknadsföring under Almedalsveckan

Slopa kvart-i-tre ragget

Starta ett gerillakrig

[otw_is sidebar=otw-sidebar-1]

[fbcomments]