Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
RFSU väljer gerillamarknadsföring - ExploreCurate.com

RFSU väljer gerillamarknadsföring


För att uppmärksamma risken med sexuellt överförbara sjukdomar har RFSU i Norge valt gerillamarknadsföring som metod. Resultatet blev en vandrande penis som sprutar konfetti över personer när dom inte är beredda – en viral succé som sprider sig som en löpeld över internet just nu. 

https://youtu.be/EvPomyK6Bes

Vandrande reklampelare kommer att öka

Den här typen av aktiviteter där man använder sig av ”vandrande reklampelare” med humoristiska inslag kommer att öka markant i syfte att slå igenom i det starka mediebruset. Varför? Det är kostnadseffektivt, oväntat och har goda chanser att bli viralt. RFSU:s varumärke hade tydligare kunna framgå i just den här kampanjen. I övrigt är den genial.

Gerillabyrån använde en vandrande reklampelare i våras då vi klädde ut en tjej till en gris på en mässa med budskapet ”Sälj inte grisen i säcken”. Grisen drog till sig besökarnas fulla uppmärksamhet och blev mässans stora snackis.

grisen i säcken

Se till er kommunikation – vilket budskap kan ni förstärka och dela med er av till er målgrupp som blir kul eller tänkvärt? Gör någonting oväntat. Använd humor. Våga skapa reaktioner. Använd personer som agerar i fysiska miljöer – för att få en digital spridning. Välj gerillamarknadsföring.

Läs även:

Röda Korsets gerillamarknadsföring under Almedalsveckan

Slopa kvart-i-tre ragget

Starta ett gerillakrig

[otw_is sidebar=otw-sidebar-1]