Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Content Outlook by Margareta - Intervju - ExploreCurate

Content Outlook by Margareta – Intervju


Flera av våra läsare har upptäckt Content Outlook där vi spanar lite extra ut i världen med ett content-perspektiv. Den som spanar åt oss är Margareta Steinsvik som är Executive Vice President på Bulls Press. Margareta är också ansvarig för Bulls Content som är den content agency vi samarbetar nära med och inte minst när det gäller att bevaka spännande internationella konferenser. Margareta är också yogainstruktör, tidsoptimist, behärskar det tyska språket till fulländning och står alltid på de godas sida.

Vi har fått tag i Margareta på Bulls vackra kontor vid Nacka strand sista dagen innan semestern och passat på att ställa ett par frågor om Content Outlook. Margareta bjuder på flera bra spaningstips.

EC: Vilka ämnen är det du spanar efter?

Margareta: Content marketing, social marketing, innovation och good leadership. Helst praktiska tips, exempel och genvägar som gör oss till digitala proffs snabbt som attan och håller oss uppdaterade med all utveckling som pekar mot framtiden.

EC: Vilka är dina favoriter på Twitter som du följer?

Margareta: Jag gillar nyhetssajternas techflöden, de är fyllda av godbitar och länkar till bra artiklar: Fast Company, Forbes, NYT och Inc University och konsultbolag som McKinsey är också snabba på innovationer.

Duktiga twittrare som länkar till riktigt bra egna bloggar är ljushuvudet @neilpatel, influencer no1 @Jeffbullas, sociala medieproffset Michael Steltzner på @SMExaminer samt inspirerande och praktiska Donna Moritz @sociallysorted som också lyckas bra på Periscope.

EC: Vilka sajter ska man absolut inte missa om är intresserad av content marketing?

Margareta: Jag älskar såklart ExploreCurate för bredden och svenskt innehåll. Internationellt är Content Marketing Institute @CMI bäst alla kategorier med massor av bra statistik och namnkunniga gästbloggare. Men titta också in på Moz, Buffer, Copyblogger och Kizzmetric.

Annars är mitt bästa tips att fjärrspana på internationella Social/content Marketing events via deras hashtags – även om Bulls Content reser runt så mycket vi kan går det ju inte att vara överallt :-).

EC: Vad tycker du är extra kul just nu?

Margareta: Det är underbart att se speltekniken och särskilt virtual reality, testa vingarna i nya branscher – allt från spelsimulering i epedemibekämpning till VR-ögon på historielektionen. Det är spännande att följa Internet of Things-explosionen. När företag som Tesla och MacDonalds hakar på blir det liksom mer på riktigt. Inspirerande också med alla stor-moguler som tar sitt ansvar för både bra ledarskap och ett hållbart företagande, även om vissa står på nosen som Starbucks #racetogheter.

Veckan största skratt var flödet från Amazon’s #PrimeDay:
@LoriDianeSmith

When I die, I want whoever was responsible for #PrimeDayto lower me down into my grave so I can be let down one more time.

Tack Margareta och ha nu en bra semester!