Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
9 råd till alla traditionella bolag som utmanas av innovativa startups (ny rapport) - ExploreCurate

9 råd till alla traditionella bolag som utmanas av innovativa startups (ny rapport)


Allt fler stora traditionella bolag känner sig hotade av startups som utan krav på kvartalsrapporter och fria från ”vi har provat förr” mentalitet kastar sig över gamla affärsmodeller, kapar mellanled och trollar fram en app som gör allt enklare för kunderna.

Vad ska de traditionella bolagen göra för att hålla jämna steg med innovativa startups?

Capgemini och Altimeter Group har kommit ut med en ny rapport som heter The Innovation Game: Why and How Businesses are Investing in Innovation Centers.

Rapporten visar att innovationsfokuset har kommit olika långt i olika branscher:

Innovation center penetration by sector

Tyvärr är Sverige inte riktigt med i matchen (protestera gärna om du tycker annorlunda)

Heat map identifying where the most corporations established innovation centers.

Här kommer 9 råd från Brian Solis som är analytiker på Altimeter och en känd profil från både internationella konferenser och sociala medier.

1. Definiera rätt syfte och fokus

Traditionella företag måste se bortom nuet och börja förstå vad som kommer imorgon. Vad är det företaget behöver anpassa sig till och varför?

2. VD:n måste skapa förutsättningar för innovation

Innovationskulturen startar i toppen och det är VD:n som måste ta initiativ till att skapa innovationscentra i organisationen.

3. Ta in arbetsmodeller och intressenter från andra branscher och  affärsmodeller

Det är viktigare att få in kompetens kring innovation än mer kompetens från den egna branschen. Ge den nya externa och innovativa kompetensen incitament och mandat att bidra till företaget.

4. Bevisa nyttan med innovation och låt det bli en kultur i hela företaget

Sätt krav på innovationen. Det är på fullaste allvar och ger företagsledningen möjlighet att skapa en kanske ännu viktigare kultur än innovation i sig. Hög ambition och målmedvetenhet. Se till att kunskaperna som företaget får i innovationsarbetet sprids i hela organisationen. Det är ett av kraven.

5. Sluta arbeta i silos och skapa ”cross-funktionella” team

Ja, ni förstår.

6. Implementering är key

Det är oerhört viktigt att alla nya innovationer får full support när de väl besluts att genomföras. Se till att det skapas superkompetenta implementeringsteam.

7. Hitta samarbeten med konkurrenter, startups och företag i samma affärskedja

Utgångspunkten är alltid kunderna. Kan innovationen utvecklas bättre, snabbare, effektivare i samarbete med andra så gör det. Traditionella företag är alldeles för rädda att samarbeta.

8. ”Fail Fast” modellen gäller

Det handlar om ”trial and error” och om ett projekt inte funkar lägg ner det direkt och starta ett nytt.

9. Anställ personer som växer av att arbeta i en flexibel miljö

Innovation kräver kreativitet och agila processer eller inga processer alls, men alla projekt kommer till en fas då de måste bli mer strukturerade. Företagen måste se till att man har personal som klarar och utvecklas i alla faser.

Här är hela rapporten The Innovation Game: Why and How Businesses are Investing in Innovation Centers från Capgemini och Altimeter:

Källa: Altimeter, VentureBeat

Läs också:

Hur du skapar en lika motiverad företagskultur som i en startup

12 råd att tänka på innan du börjar som intern på en startup

Deprimerande fakta för alla startups…