Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Det här ska du tänka på när du skapar digitalt innehåll för de 3 generationerna - ExploreCurate

Det här ska du tänka på när du skapar digitalt innehåll för de 3 generationerna


Målgrupper har alltid varit en viktig variabel i marknadsföring, men många menar att ämnet kommer före målgrupp när det gäller kommunikation i sociala medier. Det finns ett fokus på s.k. personas inom content marketing, men även här finns det de som menar att det är mer gångbart när det gäller agil produktutveckling.

Det de flesta är överens om är att dagens digitala användare består av 3 generationer.

Baby Boomers – Gen-X – Millennials

Det här ska du tänka på när du kommunicerar med de olika generationerna:

Baby Boomers, födda 1946 – 1964

Sarah Jessica Parker och hennes väninnor i Sex and the city tillhör Baby Boomers generationen och tycker om att unna sig, men hatar att bli kallade gamla.

Baby Boomers generationen blir alltmer ”techy” och har blivit storkonsumenter av sociala medier. Det är framförallt innehåll som politik och nyheter som konsumeras. Baby Boomers vill känna att de lever det ”goda livet” och förverkligar sina drömmar.

Att tänka på när du skapar innehåll

Kalla inte Baby Boomers för ”gamla” och skapa innehåll som får dem att känna att de förtjänat och är värda produkten eller tjänsten du marknadsför. Referera gärna till tradition och värderingar.

Gen-X, födda 1965 – 1980

www.skrattnet.se--titleimage--1350134261
Jennifer Aniston och gänget i Vänner tillhör Gen-X och är väldigt måna om sin hälsa och börjar planera för ett liv efter arbetet

I den här generationen hittar du föräldrar, ofta mitt i karriären och en del som börjar se fram mot och planera sin pension. Här är ämnen som hälsa och välmående i topp när det gäller konsumtion av innehåll och även ekonomi och utbildningsfrågor (för barnen) är viktiga.

Att tänka på när du skapar innehåll

Skapa innehåll som berör familjen, lyft fram hälsoaspekten och ett mer komfortabelt leverne.

Millennials, födda 1981 – 1997 (även kallade Gen Y)

Justin Bieber och Selena Gomez är digital natives och du måste förtjäna en plats i deras innehållsflöde

Här har vi de vi brukar kalla för “digital natives” och den här generationen är väldigt selektiv med vad man konsumerar och var. Hälften tror inte på reklam, vare sig traditionell eller sponsrat innehåll och de går inte att lura.

Att tänka på när du skapar innehåll

Det viktigaste är att vara relevant och stå för något äkta och gott. Allt annat går bort. Försök vara aktuell och var medveten om att du måste förtjäna att dyka upp i flödet hos Millennials.

Källa: BuzzStream, Fractl

Läs också:

Allt du inte visste (men borde veta) om generation Z

Så påverkar åldern hur vi använder Internet (ladda ner gratis rapport)

Millennials videovanor allt hetare för annonsörerna – här är sju nyckelord

Så gör du för att påverka milleniumbarnen

Så använder journalister sociala medier

Checklistan för din Sociala medier