Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Verktygen för alla som vill arbeta med sina bilder innan publicering - ExploreCurate

Verktygen för alla som vill arbeta med sina bilder innan publicering


Vi har alla blivit fotografer. På olika nivå, men med samma förutsättningar. Nästan. De riktigt initierade tar hjälp av tekniken och även om den är tillgänglig för alla är det inte alla som känner till de bästa verktygen. Här är 6 riktigt smarta och gratis verktyg för dig som äskar att fota och som inte publicerar något som inte är absolut perfekt :).

#1: PicMonkey’s Online Photo Editor

PicMonkey‘s gratisversion ger dig många olika ramar och bakgrunder, specialeffekter och fonter att välja bland. Du kan enkelt ändra storlek och editera din foton och addera text. Bäst av allt – du kan skapa banners för Facebook via ett knapptryck!

picmonkey image

#2: Designa dina foton med LiveLuvCreate

LiveLuvCreate hjälper dig att skapa olika layouter av dina foton. Använd egna eller tjänstens stora arkiv av bilder. Det är busenkelt att dela dina kreativa bilder på alla tänkbara sociala medier som t ex Pinterest, Instagram, SnapChat o s v.

liveluvcreate-app

#3: Skapa din egen design med Canva

Canva är gratis och ger dig enormt många olika grafiska element som du kan använda för din bilder när du vill skapa presentationer eller posters, visitkort eller inbjudningar. Du kan också designa dina foton innan du lägger upp dem på Facebook eller din blogg. Naturligtvis kan du dela dina bilder på ett enkelt sätt.

canva image

#4: ”Photoshoppa” med Paint.NET

Paint.NET är ett bra alternativ om du tycker att Photoshop är för dyrt. Du kan göra mycket (men inte allt) som du är van att göra i Photoshop.

Jobba med lager, skuggor och allt du är van vid att göra om du tycker om att arbeta med bilder. Det finns också ett bra användarforum att få hjälp av.

paintnet-app

#5: Designa med PowerPoint

PowerPoint är smartare än många upptäckt. Du kan spara det du skapat som JPEG eller PNG. Vill du skapa bilder för Facebook ska du använda Tabsite’s PowerPoint Template for Facebook Cover Photos.

tabsite-facebook-template

#6: Skapa collage med PicCollage

Bildcollage blir allt vanligare i sociala medier och du skapar dem bäst med PicCollage som är en app.

piccolage-app

Källa: Social Media Examiner

Läs också:

38 fotoappar som alla fotografer älskar

Konsten att få många likes på sina Instagramfoton

Fotokite har landat

Så driver du shopping med rätt foton i din Instagramkanal