Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Den ultimata Snapchat guiden till alla föräldrar - ExploreCurate

Den ultimata Snapchat guiden till alla föräldrar


Läs också: #105 Insikten om Snapchat’s briljans från min yngsta dotter.

Alla ungdomar har övergett Facebook och använder bara Snapchat. Nja, så är det ju inte riktigt, men föräldrar som vill ha koll på vad sina barn gör på sociala medier bör också lära sig Snapchat. Det bör också de ungdomar göra som inte börjat med Snapchat än. Annars kan deras vänner försvinna i ett ”snap” :). När du tuggat i dig den här ultimata guiden till Snapchat är det dags att fokusera på video i realtid och logga in på Periscope. Suck, tar det aldrig slut?!

Är Livetext en ljudlös hybrid av SnapChat och Periscope?

Först och främst – Snapchat är inte en chat!

För att förstå Snapchat måste du sluta tro att det är en chattapp. Du kommer garanterat att använda appen för att titta på video och kanske t o m publicera egna.

Snapchat är lika med ”stories”. Din story, dina vänner, varumärkens och mediabolag.

“Stories” är den viktigaste funktionen

Stories är Snapchat’s ”killer” funktion. Här hittar du enormt mycket innehåll och det mesta i videoformat.

Det finns 3 kategorier:
1) Discover (från mediabolag)
2) Live (kurerat av Snapchat)
3) Recent (uppdateringar från vänner och varumärken du valt).

An Adult's Guide To Snapchat

Stories hittar du genom att swipa vänster på Snapchat’s kamerafönster, vilket är det första fönstret du ser när du öppnar appen.

Nu över till hur du postar innehåll

Snapchat’s kamerafönster är ganska förklarande i sig förutom hur man filmar. Du kan ta 10 sekunders video via Snapchats kamera fönster genom att hålla ner kameraknappen. Släpp knappen när du vill att filmen ska sluta eller efter 10 sekunder. När du har tagit ditt foto eller video kommer du att se det här:

 

Den viktigaste knappen är den fyrkantiga med tecknet +. Den adderar ditt foto eller film till din story. Sen finns det 3 andra funktioner:

En timer: Här väljer du hur länge ditt foto/din video ska vara tillgänglig.
En ”ladda ner” knapp”: Ladda ner ditt foto/din video.
En skicka knapp: Skicka ditt foto/din video till dina vänner utan att addera till din story.

Fixa till dina foton och videos

Ingen publicerar väl något som inte är ”fixat”. Snapchat har såklart olika filter med olika färger, location eller väder som du kan addera.

 

An Adult's Guide To Snapchat

Det är väldigt populärt att addera noteringar eller ”rubriker” på dina foton. Bara att trycka på ”T” och lägg text över ditt foto. Tryck en gång till och du får ett mer free-flowing format.
An Adult's Guide To Snapchat
Okej, det finns en chattfunktion typ. Swipa höger i kamerafönstret så ser du vad dina vänner har skickat som direktmeddelanden till dig.
Avslutningsvis var försiktig med att skicka ”snaps” för även om de försvinner så kan de fångas via ”screenshots” och även om du får veta att någon har tagit ett ”screenshot” så kanske det inte är så roligt om du nu inte ville flasha för publikt.
Källa: Buzzfeed

Läs också:

Nu är SnapChat också nyhetssajternas primära kanal

Nu är tiden inne för alla företag att också lära sig Snapchat

Nu har varumärkena hittat Snapchat