Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
De nya nycklarna för alla organisationer i omställning - ExploreCurate

De nya nycklarna för alla organisationer i omställning


Den digitala transformationen skapar stora förändringar för varje organisation. Det är den vanligaste förklaringen, men det är att göra det för enkelt. Det är flera faktorer som spelar in och skapar stora omställningsutmaningar för alla företag.

1. Generationsväxling

Generationen ”Baby Boomers”, d v s födda 1946-1964 håller på att fasas ut i organisationerna och Generation X (födda 1965-1980) och Millennials (1971-1987) har helt andra förväntningar och attityd till arbete och organisation.

2. Teknisk utveckling

Det tekniska innovationshjulet snurrar allt snabbare och utmanar alla företag som arbetar med strategiarbete på ett allt för traditionellt och långsamt sätt.

3. Förändrade arbetsplatser

Själva arbetsplatsen oavsett om det är ett kontor, en affär eller en ”fabrik” ser helt annorlunda ut nu än för våra föräldrar.

4. Mobila organisationer

Flytande organisationer blir allt vanligare, d v s att kompetenser och resurser sätts ihop utifrån aktuella behov, rakt över tidigare gränser mellan kund, leverantör, partners och egen personal.

”The Participation Way”

Daina Middleton från Twitter förklarar omställningen som ”The Participation Way” och menar att det mer och mer handlar om motivation, engagemang och samarbete och inte arbetstimmar, miljö eller ledarskap. Daina menar vidare att ekvationen att lösa är: People + Digital + Sustainability. Se video.

3 nycklar för en framgångsrik organisation 

1. Förstå de nya generationerna

2. Skapa och hantera digital kommunikation inom och utanför den egna organisationen

3. Adaptera och inför hållbara strategier på alla nivåer

Källa: Elcom, Social Media Today

Läs också:

Det här ska du tänka på när du skapar digitalt innehåll för de 3 generationerna

Rapporten om hur digitala ungdomar egentligen är

Millennials videovanor allt hetare för annonsörerna – här är sju nyckelord