Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Instagram öppnar upp för annonsering redan i höst - ExploreCurate

Instagram öppnar upp för annonsering redan i höst


Efter mycket hemlighetsmakeri kring annonsering på Instagram så är sista budet att det snart är verklighet.

Det var Breakit som igår berättade att Instagram under hösten kommer att öppna för annonser i Sverige.

”Källor på Facebook, som äger Instagram, uppger nu för Breakit att bolaget nu har spikat ett datum.”

Om detta stämmer ska vi alltså kunna se annonser i våra Instagramflöden redan den 1 oktober.

Genom att annonsera hos Instagram kommer man mötas av möjligheten att välja exakt vilka av Instagrams 2,5 miljoner svenska användare som man vill nå. 

Givetvis kommer detta flytta annonspengar och igår uttalade sig Vings marknadschef Claes Pellvik positivt i Resume kring möjligheten som nu öppnas.

– Vi har en väldigt visuell produkt och kan utforma ett material som kan vara inspirerande och relevant i flödet. Så vi är positiva till det och tycker att det är klart intressant. Men som alltid måste produkten vara utformad på ett intelligent sätt så att det inte blir störande och irrelevant, säger han till Resume.

För oss som jobbar med content marketing så känns det kul och spännande att addera Instagram som köpt kanal för våra kunder. Dessutom är det visuella otroligt viktigt i arbetet att fånga målgruppens intresse och Instagram är en fantastisk plattform för detta. Det ställer dock krav på annonsören att faktiskt kunna leverera kvalitativa och meningsfulla bilder som gör sig bra i formatet.

Källa: Breakit, Resume

Intresserad av content marketing? Läs också:

Sluta vara en roll up-avdelning – content is king!

Print är döende – digital content marketing FTW!

Ge mig content som genererar en hunkig PT!