Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Är Instagram bättre än Facebook för företag?

Är Instagram bättre än Facebook för företag?


Som du vet är det svårare idag att få organisk synlighet för dina företagsposter på Facebook. Orsaken är förstås att Facebook hellre ser att du betalar för att t.ex sponsra inlägg eller annonsera. Men enligt en artikel på Social Media Today av Andrew Hutchinson gäller närmast det motsatta för Facebook-ägda Instagram. Där har den s.k organiska räckvidden, alltså hur mycket dina poster syns utan att du behöver betala för det, ökat med 200% sedan 2012. I jämförelse med Facebook, där den sjunkit med 60%.

Frågan Andrew ställer är förstås den här: Om läget nu är detta, borde företag satsa mer på Instagram än på Facebook? Och så presenterar han den här infografen:

Instagram Infographic: Why Brands Should Embrace Instagram Instead of Facebook 
Infografen kommer från selfstartr

 

Om dina målgrupper finns på Instagram är det en fråga väl värd att fundera över. Inte minst för att Instagram också växer snabbare än de flesta andra sociala medier.

Läs också

Data sover aldrig

8 fakta som visar att Instagram konverterar bättre än Facebook och Twitter

Instagram öppnar upp för annonsering redan i höst