Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
10 strategier för morgondagens content marketing - ExploreCurate

10 strategier för morgondagens content marketing


Om man vänder på ”content marketing” blir det ”marketing content” och faktiskt enklare att förstå. Innehåll som ska skapa marknadsföring. Eftersom marknadsföring idag till största del handlar om digitala kanaler behöver innehållet vara kreativt, enkelt att söka, attraktivt att dela och tydligt att agera på. För idag vill vi att marknadsföringen ska konvertera och det kommer vi vilja imorgon också.

Uppladdningen för Content Marketing World Cleveland har börjat

Content marketing i framtiden kommer att handla om de här 10 strategierna.

1. Det kommer att handla om Generation ”C”

Content Marketing Strategy for the Next Decade – 10 Things to Think About | Social Media Today

Generation C är ”the connected generation”. De är 18-34 år idag och spenderar över 500 miljarder dollar på Internet varje år och om bara några år kommer de att utgöra upp till 75 % av all arbetskraft.

Det här kännetecknar Generation C:

  • Alltid uppkopplade
  • Inte tillgängliga för traditionell marknadsföring
  • De litar bara på sina vänners rekommendationer
  • De vill inte bli påkastade vare sig budskap eller prylar (pusha inte!)
  • De vill ha ett syfte för att läsa och dela. De vill bli underhållna, inbjudna och de vill se intelligens bakom kommunikationen, trovärdighet och socialt ansvarstagande

2. Se till att ditt varumärke är genuint

Det kommer mer och mer handla om ditt varumärke och det går inte att sminka upp det längre. Det måste vara genuint. Varumärket måste tydligt stå för något och det går inte att gömma personalen bakom varumärket. Personalen är den del av varumärket.

Baserat på ett genuint varumärke kommer innehållet att göra jobbet bättre. Använd innehållet för att förstärka varumärket och glöm aldrig att fortsätta berätta ditt varumärkes historia.

3. Skaffa ett syfte

Om varumärket är genuint finns också ett tydligt syfte. Något som varumärket vill förändra, förbättra i vår värld. Det är ingen gimmick, det är på riktigt och har inte företaget ett sådant syfte så är det hög tid att skapa ett. Content marketing strategin ska bygga på, och förstärka, syftet.

5. Bjud in att delta, bjud in att delta och bjud in att delta

Fortsätta att skapa tävlingar, bjud in att dela innehåll, bjuda in till produktutvecklingsprocessen, bjuda in till utvärdering, bjuda in att vara med fysiskt, bjuda in till att bjuda in. Bjud in att delta.

6. Credda dina kunder

Lyft fram dina kunder ett par sekunder i rampljuset. Låt kunderna vara med i din kommunikation, din marknadsföring. Låt kunderna synas när de använder dina produkter och tjänster. Använd kundernas innehåll när de använder det du valt ut åt dem att använda.

7. Skapa mer visuellt innehåll

Det blir allt mer ont om tid att läsa. Skapa videos, producera podcasts, skapa live infographic, fota, fota, fota o s v.

8. Planera mer för att skapa innehållsidéer

Idag hör man ofta att ”vi kom upp med en idé” eller ”då kom vi på en idé av en slump…”. Det håller inte. Nu måste du planera in tid och sammanhang för att skapa innehållsidéer. Det är inget som bara kommer. Skapa tid, kompetenser och prioritera att komma upp med fler och bättre innehållsidéer.

9. Fokusera på att samla in e-postadresser

Det som funkat bäst för många är att samla in e-postadresser via intressant innehåll. Fortsätt göra det. Se till att utveckla din kunskap om vad som konverterar fler e-postadresser och börja automatisera hur du samlar in, vilka CTA:s du använder och när, hur och vad som fungerar.

10. Använd mer psykologi

85 % av alla köp är emotionella. Inte logiska. Lär dig vad som stimulerar hjärnan och börja laborera med emotionellt innehåll.

Källa. Socialmediatoday

Läs också:

6 content marketing-hemligheter från Victoria’s Secret

3 saker Foo Fighters kan lära oss om sociala medier

Gör din content marketing till en hit med inspiration från Taylor Swift

11 trick som ger smarta content managers stora konkurrensfördelar