Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så ska bankerna klara av nya smarta digitala utmanare (rapport) - ExploreCurate

Så ska bankerna klara av nya smarta digitala utmanare (rapport)


Vi kunde läsa i veckan att Klarna nu ansöker om banktillstånd och McKinsey förutspår att de svenska storbankerna kommer att förlora två tredjedelar av vinsten till nya digitala utmanare. Ja, vi är i den disruptiva eran och bankerna kommer inte undan. Så vad ska de traditionella bankerna egentligen göra?

För att lyckas stå emot de nya digitala utmanarna behöver de traditionella bankerna vinna tillbaka kundernas förtroende.

1. Bankerna behöver investera i nya analysverktyg för att förstå hur kunderna interagerar med varumärket i de digitala kanalerna och för att få insikter om hur man kan gå vidare med att skapa bättre kundupplevelser. Man har en stor konkurrensfördel i all den data man samlat på sig, men inte använt annat än för att krama ur ännu mer pengar från sina kunder.

2. Bankerna måste bli mer transparenta. Man måste vara genuin i sin ambition att försöka bli mer kundorienterade.

3. Bankerna måste i första hand fokusera på att ta bättre hand om sina befintliga kunder än att satsa marknadsföringspengar på att ta nya marknadsandelar.

4. Bankerna måste börja leverera en upplevelse utöver själva transaktionerna. Bankerna måste lyckas bli mer rådgivande och förstå och kunna bemöta individens behov.

Jobbar du på en bank vill jag tipsa dig om att läsa Accenture’s rapport om hur bankerna behöver förändra sig för att klara sig. Rapporten finns både som sajt, infografik och rapport. Klicka dig vidare här för att komma till Accenture’s rapport.

Läs också:

25 disruptive Technology Trends by Brian Solis

En titt in i världens snabbast växande marknad för startups

Konferensen som alla startups älskar och alla företag i digital transformation behöver se