Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
#70 Hur du blir en framgångsrik entreprenör under din livstid istället för fattig, missförstådd och kanske erkänd efter din död. - ExploreCurate

#70 Hur du blir en framgångsrik entreprenör under din livstid istället för fattig, missförstådd och kanske erkänd efter din död.


Allt fler drömmer om att bli en framgångsrik entreprenör. De flesta kommer inte längre än drömmen och det kanske är lika bra eftersom det bara är 5 av 100 startups som faktiskt finns kvar efter 24 månader och bara 2 kan visa på positiv ekonomi. Varför lyckas inte fler?

Det finns såklart många skäl till det, men det handlar i grunden om en felaktig uppfattning om sin egen roll. Många entreprenörer tror att de måste komma på någonting nytt för att lyckas. Ingenting kan vara mer fel.

Om du vill lyckas som entreprenör måste du sluta tänka som en uppfinnare…

De flesta av de stora uppfinnarna blev aldrig framgångsrika under sin livstid. Samma syndrom har drabbat de största konstnärerna i historien. Samtiden har helt enkelt inte förmått att förstå deras storhet. Det är samma lika med entreprenörer. En enda lång uppförsbacke, kantad av misstro, ovilja till att förändra, noll empati och tomt bankkonto.

…och börja förbättra det som redan finns istället.

Därför handlar det om att se fel och brister i det som redan existerar. Hur kan det förbättras för användarna? Hur kan det göras snabbare, enklare, mer kostnadseffektivt, med färre mellanhänder? Går det att addera ytterligare värde? Det är fantastiska tider för entreprenörer som fokuserar på att förbättra det som finns istället för att försöka skapa något helt nytt.

Med de nya digitala möjligheterna finns det väldigt mycket som går att förbättra.

Det är enkelt att hitta idéer för förbättring. Klicka här så får du 6 enkla steg och ett extra-råd på vägen.

Läs också:

#69 Rapporten från Harvard som specar kundupplevelse i #micromoments

#68 Listan som avslöjar om det finns muppar i företagets ledningsgrupp

#67 Plötsligt inser jag vilken chans vi har och det gör mig helt exalterad