Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Banksy och Content Marketing - ExploreCurate

Banksy och Content Marketing


Det är väldigt många som säger att dom använder sig av content marketing. Det är nästan ännu fler som säger sig vara bäst på det. Huruvida det sistnämnda stämmer låter jag vara osagt. Men vad jag vet är att konstnären Banksy är en av de som är bäst på just content marketing (ironin i att en konstnär är bäst på något som han förmodligen tycker illa om) och digital kommunikation. För att förtydliga: I denna post kommer jag prata om Banksys verk som content marketing.

Banksy_Och_Content_Marketing

Vad är det då som gör Banksy så intressant ur ett content marketing perspektiv?

Som intressent till Banksy så vet du att han alltid levererar kvalitativa verk som på ett eller annat sätt berör dig som mottagare. Verken är alltid relaterade till aktuella händelser och de utförs alltid med ett budskap till händelsen. (Om det var möjligt så hade jag tagit Banksy som omvärldsbevakningsverktyg alla dagar i veckan). Banksy har koll på vad som händer och vad han kan göra för ”content” som svar/budskap kopplat till det aktuella just då.

Banksy är konsekvent i sin content marketing. Konstnären har hittat sin egna ton som gör att vi alla känner igen när det kommer från honom. Ja. Många andra konstnärer har kopierat Banksys stil men det gör ingenting, (att kopiera är inget fel, bara det görs bättre än orginalet) det visar bara på hur bra och effektiv hans budskap är. Som marknadsförare måste du hitta ditt eget sätt att kommunicera och göra det fullt ut. Alla element i din marknadsföring måste hålla samma tonalitet vare sig det gäller text, bild eller rörligt. Och ja, det är en balansgång som kräver mycket övning för att det ska fungera. Men när det väl är utkristalliserat och organisationen och medarbetare förstår hur kommunikationen ska kommuniceras så kommer det att skapa bra ROI till er. Det gör att mottagaren känner igen er och att de vet vad de kan förvänta(?) sig av er.

När organisationen och medarbetare förstår hur kommunikationen ska kommuniceras så kommer det att skapa bra ROI för er

Han är överraskande i sin content. Ingenting av det han gör görs bara för att. Gissningsvis har han en strategi kring hur han ska publicera sina verk om de är gjorda som ett case. Hans vistelse i New York 2013 är ett fantastiskt exempel.

Under Oktober månad gjordes ett nytt verk varje dag. Han sa aldrig var de uppfördes eller när. Detta skapade även en rörelse där människor interagerade på olika sätt. Bland annat genom att försöka leta upp verken och vara först med att fota av dem. Lite som en julkalender i content marketing. Du vet aldrig vad du får, du längtar till nästa dag och det aktiverar dig som mottagare.

Content_Marketing_Och_Banksy

Han använder sig även av alla element i kommunikationen och behärskar den.

– Copy som är enkel och slagkraftig, ofta med humoristiska   inslag.

– Bilder som talar för sig själv.

– Rörligt som berättar ett budskap snabbt och effektivt. (ofta gjord med väldigt enkel utrustning).

Bansky förstår hur de olika kanalerna i sociala medier fungerar och han använder de tillsammans med ”traditionell” marknadsföring för att få ut den ultimata effekten.

Banksy förstår hur sociala medier fungerar och han använder de tillsammans med traditionell marknadsföring

För att summera det. Bansky är kunglig på content marketing och han vet att digital marknadsföring kan stå för sig själv. Medans traditionell marknadsföring numera är ett komplement till digital marknadsföring.

Så vad kan vi lära oss av Banksy för content marketing?

ALLT!

Intresserad av content marketing, läs även:

#10 insikter från Content Marketing World 2015

Mad Men: galet bra content marketing