Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Fem heta anledningar till att Instagram kan fortsätta fira - ExploreCurate

Fem heta anledningar till att Instagram kan fortsätta fira


Instagram fyllde nyligen fem år. Och det är en social plattform som mår alldeles utmärkt, med 400 miljoner användare. 40 procent av Sveriges befolkning är registrerade, enligt Internetstiftelsen (IIS).

Här är lite nya intressanta digitala trender och siffror från GlobalWebIndex. Fem anledningar till att Instagram kan fortsätta fira med gott samvete.

1. Instagrams användare är betydligt yngre än Facebooks.

Om man bortser från kommunikations-apparna, kan plattformen skryta med de yngsta användarna av alla sociala nätverk. Att Facebook tenderar att tappa sin attraktion hos samma målgrupp är alltså inget som Zuckerberg behöver oroa sig särskilt mycket över.

insta1

2. Instagram växer fortfarande snabbt

Instagram är fortfarande ett av de snabbast växande sociala nätverken, och har mer än fördubblat antalet användare under de senaste åren. Att andra stora spelare har problem att förbättra sina siffror gör Instagrams resultat än mer imponerande.

insta2

3. Instagrams användare gillar varumärken

Instagram har högljutt marknadsfört sina nya annonserbjudanden och det är inte så underligt. Över hälften av Instagrams användare säger att följer sina favoritföretag och varumärken via sociala nätverk. En ung, fortsatt växande publik, attraktiva och mottagliga för varumärkenas marknadsföring.

insta3

4. Instagram som sökmotor för produkter

Ett annat faktum som gör Instagram attraktivt hos varumärken är att deras aktiva användare tenderar att söka efter företagens produkter oftare än hos andra sociala nätverk. Kolla i grafiken, Instagram fullständigt krossar Facebook.

insta4

5. Instagrams användare är väl integrerade i Facebooks ekosystem

Största delen av Instagrams användare har också konton på Facebook, plus att de även har anammat andra av ägarens tjänster. Tre fjärdedelar har konton på Messenger och över två tredjedelar på WhatsApp.

insta5

>> Instagram lanserade i helgen en ny videokanal, där plattformens redaktion väljer ett urval av bästa bilder och videos och publicerar under ”Explore”-delen av appen.

Påminner en del om Twitters nya paketering av tweets, Moments. Båda dessa nya tjänster är än så länge bara tillgängliga i USA. Så mer om detta senare.

Vill du veta mer om digitala medier, hör av dig till mig på peter@explorecurate.com.

LÄS ÄVEN

Instagram på jakt efter annonskakan – men kritiken ökar

Är Instagram bättre än Facebook för företag

Tio tips hur du ökar antalet följare och engagemang på Instagram

KÄLLA: TheMediaBreafing