Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
9 saker att undvika för att få e-handel att funka på mobilen - ExploreCurate

9 saker att undvika för att få e-handel att funka på mobilen


I tidernas begynnelse eller i alla fall för typ 5-6 år sedan så pratade man ibland om mcommerce och menade med det e-handel via mobilen. Idag gör vi ingen skillnad. Det är e-handel rätt och slätt. Men det finns en del att tänka på när det gäller att få e-handel att fungera på mobilen.

Här är 9 misstag man ska undvika och lika många tips.

1. Dålig navigering

Glöm inte bort att anpassa navigeringen för den lilla skärmen och tjocka tummar. Det får direkt effekt på försäljningen.

Tips: Best Buy’s mobila webb

2. En dålig upplevelse

Många e-handelsföretag har satsat mycket på upplevelsen på sin webb, men i det mobila fönstret blir det inte alls lika bra.

Tips: Använd mobilens unika funktioner som t ex specifika tangenter, platsinformation eller skärmrotation för att höja upplevelsen i mobilen.

3. För många fält och formulär att fylla i

Det går inte att ha lika fulländade formulär i mobilen och att be användarna addera dokument är t ex en direkt konverteringsdödare.

Tips: Erbjud registrering via Facebook eller Google inloggning. Återanvänd information vid t ex leveransadress – samma som fakturaadress box. Lägg mer behovet av mer information i nästa steg och begär det via e-post där du är tydlig med att det funkar bättre att fylla i via dator eller läsplatta.

4. Glömmer möjlighet att dela

Och så glömmer vi INTE de sociala knapparna. Och det handlar inte bara om att dela.

Tips: Ge den som är mitt i köpprocessen möjlighet att fråga sina vänner. Är det du säljer tillräckligt bra så får du bra rekommendationer. I alla lägen når du fler.

 

5. Avsaknad av ”remarketing”

De flesta vet om möjligheterna till ”remarketing”, d v s att samla in information tidigt i köpprocessen och rikta marknadsföring senare. Men allt för få använder det.

Tips: Enklast är att använta Adwords remarketing campaign som innebär att de som besökt webbplatsen får riktade budskap.

6. Inte tillräckligt optimerad

Har du kollat hur din webbplats ser ut i alla mobiler? Om den t ex ser konstig ut och är buggig i Samsungs mobiler så har du börjat jävlas med ungefär en tredjedel av din potentiella kundkrets.

Tips: Testa mot de vanligaste mobilerna.

7. Alla full-size bilder som egna sidor

Alla bilder bör kunna öppnas som egna sidor i mobilen. Annars blir det bara svårt för användaren att navigera runt bilden och risken är stor att klicka på något som gör att köpintresse och köpprocess bryts.

Tips: Gör alla produktbilder till egna sidor i mobilen (om man klickar på dem).

8. Big no no för Pop-Ups

Pop-up rutor är en styggelse oavsett device men absolut förbjudet när det gäller e-handel på mobilen.

Tips: Enda undantaget är om login är via social identitet.

9. Ej automatiskt responsiv

Det är självklart att webbplatsen ska vara mobilanpassad och det blir den INTE automatiskt bara för att webbyrån eller WordPress temat lovar en responsiv sajt.

Tips: Sluta prata om responsiv hit och dit och fokusera på att göra din mobila webb så användarvänlig som det går och kom ihåg att prioritera bort innehåll.

Källa: TNW

Läs också:

Är Google på väg att bli en e-handelskatalog?

Senaste rapporten om mobilt och e-handel

Nu satsar modemagazinen på e-handel eller tvärtom