Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Att bygga Content Marketing - ExploreCurate

Att bygga Content Marketing


Själv minns jag mina Legodagar med stor förtjusning. Byggandet, lekandet och kreativiteten i de otaliga timmarna med Lego. Fanns det fyrkantiga klappar under granen så var det lätt att lista ut om det fanns Lego i dem. Ett skak så var den frågan löst.

Även nu i vuxen ålder händer det att jag går in i leksaksaffärer för att kolla dagens sortiment. Min favorit var alltid riddar-Legot. Den kategorin gapar numera tomt på hyllorna.

Lego är en gigant inom Content Marketing och är väldigt intressant och roligt att följa

Lego är en gigant inom Content Marketing och är väldigt intressant och roligt att följa. De är kreativa och använder mycket material som är genererat från Legos målgrupp. De får användarna att bygga deras innehåll på flera olika plan samtidigt som de själva producerar fantastisk content.

Lego_Explorecurate1

Här kommer ett par exempel:

På deras plattform LegoCreate låter de användarna ladda upp sin egna kreationer. Dels använder de teman av sina Lego serier men även högtider och annat som kan sätta kreativiteten på test. Användarna kan gå in och gilla kommentera och interagera med varandra. Ett bra sätt att få in bra innehåll som är direkt relaterat till deras produkter. Även en fantastisk möjlighet för oss vuxna att få känna oss som barn igen!

Lego är en produkt som sammanför. Alla har vi någon gång i livet lekt med Lego. Användarna bildar egna communitys där de delar med sig av sina verk och tankar kring Legos produkter. Det finns massor med bloggar där Lego är i fokus. Legobyggarna är passionerade kring byggklossarna och bidrar med att leverera kreativitet kring deras egna verk för Lego. Det är en produkt som skapar känslor och ger en djupare mening. Lego uppmuntrar användarna till detta och skapar ett förhållande med målgruppen som gör att de känner att de är en del av Lego.

Resultatet blir oftast roande och visar på kreativ kommunikation med produkten som bas

På sociala medier använder sig Lego av sina byggklossar för att kommunicera ut det som de tycker är relevant för tillfället. Är det exempelvis Halloween gestaltar de inlägget med en bild som är uppbyggd med klossar och figurer ur deras sortiment och kommunicerar utifrån den. Resultatet blir oftast både roande och visar på kreativ kommunikation med produkten som bas. Det kittlar även mottagaren till egna byggen utifrån temat.

Lego är duktiga på film och video. Ja, alla har inte grymma licenser att jobba med men det är ändå en bra inspirationskanal för att få tankar och ideer hur Lego jobbar. När jag googlade Lego + video fick jag ett sökresultat på 114 000 000 resultat. (en vild gissning på 5% skapat av Lego själva?) Det visar tydligt på hur användarna adderar sina videos för allmän beskådan. Det är en hyfsad siffra som talar om hur mycket gratis innehållsmarknadsföring Lego egentligen får, och då pratar vi bara rörligt!

Lego_Explorecurate2

Så för att summera lite.

Försök få din målgrupp/er vara en del av innehållsmarknadsföringen. Engagera dem genom tävlingar, egna berättelser kring produkter och tjänster eller fråga dem vad och hur ni kan bli bättre, är det någonting dom saknar eller tycker är mindre bra med era produkter och tjänster. Vad vill dom se i framtiden. Få dom att känna sig delaktiga i er vision och bjud in till dialog.

Efter jobbet tar jag en sväng förbi leksaksaffären för att få lite kreativ boozt. Jag vet också vad jag önskar mig i julklapp nu…

Läs även:

10 varumärken som gör det bättre än andra i Sociala Medier

Barbie bland de bästa på Content Marketing

Varför man både älskar och hatar LEGO: Porr för content marketing människor