Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
May the Content be with you - ExploreCurate

May the Content be with you


16:e december är snart här. Fyra dagar innan julafton går den nya StarWars upp på biograferna och ger miljontals fans en ny del i den fantastiska sagan om det onda mot det goda, i en galax långt, långt borta.

Men hur är StarWars galaxen när det kommer till content marketing då. Ganska bra måste jag säga. Här kommer fyra grejer som jag tänker på.

May_The_Force

1. Recycle content

StarWars har ju funnits med ett bra tag, första filmen kom redan 1977. I och med att Disney köpte rättigheterna för hela den fantastiska berättelsen så fick dom även massor med material som redan är producerat. De använder givetvis mycket av detta material (för att den är fantastisk) när de nu bygger vidare på historien. Det är fullt med underbara karaktärer och berättelser (som redan skett) som Disney kan återanvända för att berätta om sin nya historia och skapa engagemang kring vad som komma skall. Ja, en parallell till Star Wars biblioteket av färdigt innehåll kan kännas en smula mastodont men det visar en tydlig bild på hur ni kan jobba med innehåll som ni redan gjort.

Små små tillägg som hela tiden pumpar upp förväntningarna, inga avslöjanden som säger frö mycket

2. Innehåll inför

Själv har jag sett varenda trailer för kommande filmen så fort den släppts. Det spelar ingen roll om det bara är EN ny scen med i den senaste, jag går igång ändå. Disney har varit fantastiska i hur de avslöjar nya detaljer i filmen. Små små tillägg som hela tiden pumpar upp förväntningarna, inga ”avslöjanden” som säger för mycket om handling eller karaktärerna. Det spelar ingen roll hur många trailers dom släpper, förväntningarna och nyfikenheten blir bara större och större. Alltså går det att släppa mycket content som ändå håller intressenterna på halster och gör dem än mer spända inför premiären. Det visar på att mycket innehåll som är balanserad fungerar alldeles utmärkt.

3. Engagemang

Disney har också varit duktiga med att engagera publik inför premiären i form av olika tävlingar med StarWars anknytning. En av dessa är en konsttävling där fans får delta med sina egna alster och en jury ska utse de bästa bidragen som vinner exklusiva priser från StarWars. Förmodligen är det tusentals som är med och tävlar. Tänk sedan hur alla dessa använder sina sociala medier för att visa vad de åstadkommit och ger fan-genererad publicitet som är den absolut finaste och bästa marknadsföring en produkt/tjänst vill ha. Med andra ord så är tävlingar en odiskutabel bra variabel som fungerar oerhört effektivt om den genomförs på rätt sätt.

Luke Skywalker. Lever han, var är han, kommer han vara med överhuvudtaget?

4. Karaktärer

Spara det bästa till sist. Hur är det med Luke. Kommer han vara med i kommande film eller inte. Vi vet att HanSolo, Chewie och Leia är med. Men Luke då? Vi har inte sett honom i någon av de trailers som har släppts. Ingenting på några posters eller bilder. Var är han, lever han, kommer han vara med överhuvudtaget. Detta har lett till massiva diskussioner i forum och sociala medier. Ett lyckligt sammanträffande eller ett taktiskt drag från Disney? Det är självklart ett medvetet drag och ett väldigt bra sådant. Att en av de största karaktärerna i hela historien figurerar(?) med sin frånvaro leder till vilda spekulationer världen över och ger ytterligare dimensioner inför premiären. Eller är de så att vi har sett han i någon av de trailer som släppts. Men han är maskerad eller visas bara i form av en hand eller liknande. Mystiken och frågorna inför en självklar karaktär ger eko och skapar en grym hype för fortsättningen på den fantastiska sagan om StarWars.

Dart_Vader

Så.

StarWars content marketing har mig i sitt järngrepp. Jag säger som Ben Obi-Wan Kenobi:

May the force be with you!..

Läs även

10 artiklar om hur filmbranschen använder content marketing

7 insikter från Content Marketing World eller varför har amerikaner världens fulaste byxor