Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
SEO + Content marketing = SANT! - ExploreCurate

SEO + Content marketing = SANT!


Tekniska trick och annat mumbo jumbo gjorde slut med sökmotoroptimeringen för länge sedan.

Det som inleddes med Panda 2011 och kulminerade med årets Phantom2/Quality-uppdatering, har gett alla marknadsförare ett nytt, betydligt tydligare uppdrag. Producera smart, användarfokuserat innehåll. Annars kan det gå riktigt illa.

Googles algoritm har finslipats och efter en liten djupstudie kan man snabbt konstatera att SEO är framtiden för content marketing. Samtidigt som content marketing är framtiden för SEO.  The reality is they need each other, som någon uttryckte det.

Bra innehåll är det värdefullaste på din sajt för sökmotorerna, och ger bättre ranking i söksvarens tuffa konkurrens. Dags att bygga varumärken och detta har gjort dagens sökmotoroptimerare till content marketers – innehållsmarknadsförare.

Men… vi ska egentligen inte bry oss för mycket. Google gör, enligt Rand Fishkin på analysföretaget Moz, mer än 600 uppdateringar av sin algoritm varje år, även om kanske inte mer än tio av dessa når ut till användarna.

Rather than looking at every individual update and saying, ‘Oh, Google did this, quick we’d better react, you can really look way off in the distance and say, ‘That’s where Google is going. Let’s just head in that direction.

Ajdå! Uppfriskande nyheter för marknadsförare, som ser ändrade algoritmer som den största utmaningen för framgång med SEO.

eMarketer_Biggest_Challenges_to_SEO_Success_According_to_Marketing_Professionals_Worldwide_June_2015..._191065-2

Efter att ha läst ett 30-tal artiklar i ämnet är tendensen tydlig, SEO-experter är eniga om att högkvalitativt innehåll blir den viktigaste faktoren för framgång inom SEO från och med nu.

Mark Traphagen, Stone Temple Consulting, konstaterar att det ultimata målet för sökmotorerna är nöjda användare. Och nöjda användare hittar de bästa möjliga svaren på sina sökningar. Det är vad användarna vill ha, och därmed vad Google vill ha.

Andra varnar för alltför drastiska förändringar i SEO-strategin. Att det inte bara är att kasta ut sin väl inarbetade taktik till förmån för bra innehåll. Det räcker inte, menar vissa experter, optimeringen för sökmotorerna är fortfarande viktig och en egen liten vektygslåda för SEO är nödvändig för att ge ytterligare visibilitet för innehållet. Och slänger sedan in en liten brasklapp. Vad är bra innehåll? Vem gör den bedömningen? Debatten fortsätter.

Innehållsmarknadsförare bör ha förståelse för vissa SEO-strategier och vilken påverkan de kan ha på jobbet. Hugg in.

1) Nyckelord.

I och med uppdateringen Hummingbird 2014, förstår Googles algoritmer synonymer betydligt bättre. Detta har inneburit att ett naturligare språk fungerar lika bra som copy enbart skapat för att tillfredsställa sökmotorerna.
Lika viktigt är dock att fortsätta researcha ord relaterat till varumärkets ämne, och att vara säker på att de stämmer överens med vad konsumenterna söker efter. Bra sökord kopplar vanliga söktermer med ditt innehåll.

2) Rubriker

Optimerade rubriker för sociala delning är ett kraftfullt vapen, det har sajter som BuzzFeed bevisat. Men idag behöver man inte välja mellan kreativa rubriker som lockar levande varelser och sådana som … just det, Google. Men för att nå full SEO-effekt, använd inte bara nyckelord i texterna utan även söktermer i rubriker.

Eftersom Google begränsar antalet tecken som visas i söksvaren, gäller det att vara så koncis som möjligt. Undersökningar visar att användare ändå bara läser det första och de tre sista orden i en rubrik. Något att tänka på.

Sist men inte minst, om innehållet inte korrekt reflekterar dina genomarbetade rubriker, försvinner besökarna snabbt och sökrankingen får betala priset.

3) Användarvänlighet

Marknadsförare bör även börja intressera sig för användarvänligheten , eftersom det börjar bli en allt viktigare faktor hos sökmotorerna. Många SEO’s har hävdat detta under flera år.
När användarna söker efter information, bör svaret i ditt innehåll finnas i början av artikeln om inte användaren ska hoppa tillbaka till söksvaret redan efter ett par sekunder.

Stor skillnad gör också välskriven text, punktlistor, avdelningsrubriker och engagerande bildmaterial.

4) Bra innehåll

”Content with little or no value”, går inte hem hos Google. Det är av yttersta vikt att jobba efter målsättningen att ha olika typer av innehåll, genomarbetat, som täcker teman och ämnen som ditt varumärke handlar om. Desto större är chansen att sökmotorerna skapat ett korrekt bild av vad sajten handlar om.

Innehållsrikt innehåll adderar maximalt värde för besökarna, så låt varje ord, video, bild eller länk verkligen kännas lika betydelsefull.

Längden har också betydelse, Buffer menar att bloggposter på 1600 ord genererar flest delningar i sociala medier. Men att jobba efter termer som ”ideal längd”, är fel väg att gå. Skriv så långt det tar att bli utmattad. 250 ord. 50. 1 000. Det beror alltid vad du skriver om.

5) Skriva för mobilt

Tack vare Googles Mobilegeddon-uppdatering, måste innehållet vara mobilvänligt för att rankas bra hos sökmotorerna. Och det handlar inte bara om mobilvänliga versioner av sajter, utan mer om hur innehållet fungerar på mobilen. Testa. Studera innehållet på smartphones, tablets, i mobila webbläsare i appar som Facebook och Twitter. Och fundera över hur mobilt innehåll fungerar i mobilt sök. Skapa rubriker, tillräckligt korta för att bli lästa.

Det är viktigt att förstå vad Googles fokusering mot mobilt innebär för hela SEO-ekosystemet. Google utvecklas mot att snart även visa innehåll inifrån appar i söksvaren, deep-app content. Och användare ges möjlighet att ladda ner appar för att kunna läsa innehållet.

Kampen hårdnar, när webbsajter inte bara tävlar med andra sajter, utan även appar.

6) Känn din publik

Din publik är inte enbart abstrakt demografi, utan levande varleser av kött och blod, som kan bli granskade. Vad delades? Varför? Vem delade det? Vem länkade? Kontakta din målgrupp direkt, och fråga vad de söker efter online. Svaren kan bli nyckelord eller ämnen du kan fokusera på i ditt innehåll.

Slutsats

Marknadsförare har sett på SEO som ett hinder, inte ett verktyg.

Googles algoritm är så smart, att den är för tuff att bemästra. Återstår att skapa den rätta sortens marknadsföring, som publiken värderar högt.

”If you are producing content because you care about the users, then you’re being rewarded.”

SEO. Tre bokstäver som brukade skrämma innehållsmarknadsförare. I dag finns inget att vara rädd för.

LÄS ÄVEN

SEO allt viktigare för content marketing

Det här är SEO sommaren 2015 – studera och belönas

En handfull SEO-tips som är relevanta för alla företag som vill öka sin digitala närvaro

KÄLLA: Contently, AdAge, Wall Street Journal m fl.