Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så var Content Day 2015 - ExploreCurate

Så var Content Day 2015


Gårdagens event på Sergel vid Hötorget var lite som en lucka i en kalender. Passande att det var den 1:a december. Vi klev in på biografen och möttes av välkomnande personal som serverade frukost i foajen. Dagens talare hade spridda bakgrunder och kändes på förhand intressanta. Min förhandsfavorit var Ruben Östlund (filmregissören) och det skulle bli intressant att se vad han kunde bidra med inom Content Marketing.

ContentDay2

Dagen började med om hur företag i allmänhet har dålig förståelse i hur Content Marketing kan bidra med det som är kontentan i det hela, konvertering och ROI. Det verkar vara så att det är svårt för organisationer att se hela bilden i marknadsföring. Att se innehållsmarknadsföring som en del av hela marknadsföringen som i slutändan ger mer än vad det kostar, förutsatt att den görs på ett redaktionellt arbetssätt och är relevant. Samtidigt är det förståeligt att Content Marketing är lite abstrakt till en början men det är ett förhållningssätt som är på väg att ändras. De flesta vill tillämpa innehållsmarknadsföring men det tar tid att förstå processerna och se vad den kan bidra med, det tar tid att få den att bära frukt för att uttrycka det lätt.

Förmiddagspasset:

En ”kul” diskussion var när bland annat Splay satt i en paneldiskussion med två av deras vloggare. Moderatorn som var sprungen ur en helt annan generation ställde frågan till Anty som är en av Sveriges största vloggare inom skönhet och mode: Hur kommer det sig att du har så många prenumeranter och visningar när du bara visar vad du har i handväskan? Inget ont om moderatorn men det är ändå ganska talande var vi befinner oss i förhållningssätt kring de olika verktygen vi har att tillgå i Content Marketing.

hur viktigt det är med tydliga processer och mätbarhet i sin organisation för att nå ut med sina budskap

Nordic Cinema Group pratade om hur viktigt det är med tydliga processer och mätbarhet i sin organisation för att nå ut med sina budskap. Att alla är införstådda med vad det är vi gör och vad vi vill uppnå. Innehållsmarknadsföring är inget ni bara kan slänga in och tro att det ger effekt.

contentday3

hur fantastiska Hells Angels var på att hålla sina ”fans” nära sig och hur dom med beslutsamhet ”marknadsför” sig själva och vad dom står för

Sista talaren innan lunch var Anna Dyhre. Specialist i Employer Branding. Hon började med att tacka för placeringen av första passet, strax innan lunch när publiken var (antagande) trött och hungrig. Där har hon en poäng nickade jag för mig själv samtidigt som fnisset utbröt. Sen rockade hon scen som ingen annan. Hon var fantastisk i sin retorik och en mästare på tajming när hon höll publiken i sitt grepp. Dels talade hon om hur fantastiska Hells Angels var på att hålla sina ”fans” nära sig och hur dom med beslutsamhet ”marknadsför” sig själva och vad dom står för. Även om deras något ljusskygga verksamhet inte är att föredra så visar det ändå på hur väl de genomför sina strategier för att få väldigt många att ”joina” dem. Hon tog även upp ett exempel med CSN där en jobbannons till ekonomiavdelningen drog ner många suckar från publiken. Den var som tagen från arbetsförmedlingen -97. Ett A4:a rätt upp och ner med text där just en EKONOM söktes. Det är givetvis en väg att gå men att sticka ut i bruset med en sådan annons kan kanske vara lite svårt.

Eftermiddagspasset:

Sen kom ytterligare en paneldebatt med bland annat Dagens Industri och reklamombudsmannen som handlade om Native Advertising. Här rådde det en hel del delade meningar minst sagt. En fråga som dök upp var när Dagens Industri anser att själva konverteringen ska ligga i Native Advertising. Om inte på första sidan, när är det ok? Reklamombudsmannen sköt in frågan: när och var börjar själva kommersen egentligen? DI svarade: på sidan tre. Reglerna kring hur Native ska och får användas verkar något snåriga och reklamombudsmannen berättade att detta är något som de kollar på och försöker bena ut. Panelen var enigt överens om att just DI var en av få aktörer som är duktiga på Native Advertising, även ur ett internationellt perspektiv.

contentday1

Talande för Rubens filmer är just vad som händer emellan händelser, i pauserna

Dagen avslutades med Ruben Östlund. Hans infallsvinkel var att hitta DIN röst för att göra dig hörd. Titta på landskapet och se vad som finns och vad som saknas. Ska du göra något som redan finns så gör det mycket bättre. Det bästa alternativet är att titta efter vad som INTE finns, det är där ni ska finnas och fylla ut utrymmet. Han pratade även hur viktigt att det är att vara troget sitt instrument och inte kompromissa. Tro på det du gör och hitta vägen som leder till ert utrymme. Talande för Rubens filmer är just vad som händer emellan händelser, i pauserna. Kanske något att ha i beaktning i Content Marketing. Hur når ni ut i bruset där emellan?

Så.

Tystnad för tagning!

Läs även:

Uppladdning för veckans Content Marketing Summit i London