Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
#75 Hur skickligt svingar din VD sin ljussabel 2016? - ExploreCurate

#75 Hur skickligt svingar din VD sin ljussabel 2016?


Det finns ett par ämnen som är genomgående och omöjliga att ducka för. Den digitala transformationen och att vi är i början av en ny era där kunderna har klättrat högst upp i hierarkin. Bra så. Men jag tycker att alla företag ställs mot väggen i en artikel som nyligen publicerades av Forrester. Innebörden i artikeln är att det finns 3 avgörande förutsättningar som kommer att bli de enas bröd och de andras död 2016.

#1. Ledningsgruppen behöver ha digital förståelse

Företag med en VD som har digitala insikter kommer att leda sitt företag bättre än andra. Men det kommer att vara direkt avgörande att VD:n har insikten och förmågan att samla skarp digital kompetens i sin ledningsgrupp. Först då kommer företaget att kunna anpassa och utveckla sin affär och verksamhet i den takt som krävs.

#2. Våga kompetensväxla

Det är många företag som går bort sig i startup euforin. Att gå på några startup event betyder inte att man har framtidssäkrat sig. Det räcker heller inte med att köpa in sig i en startup eller att sätta upp skylten ”Lab” någonstans i kontorskomplexet. Företag måste kompetensväxla nu. Hur obarmhärtigt det än känns. Kompetensutveckla de som vill. Kompetensväxla de som inte vill eller inte kan.

#3. Kulturen betyder allt

Låt de bästa leda. Behåll de bästa, attrahera de bästa. Den digitala transformationen är inte en teknikutmaning. Det är ett kulturskifte där de bästa väljer arbetsgivare och där varumärket är lika med företagets kultur som är lika med de som arbetar där som är lika med vad företaget vill som är lika med vad hela företaget vill åstadkomma.

10 insikter alla kundorienterade företag behöver läsa

Forrester har även tagit fram 10 klassiska framgångsfaktorer som är riktigt bra och mycket relevant för alla företag som skriver under på att det är kunderna som har makten. Kontakta mig så skickar jag rapporten till dig.

Läs också:

#74 De 10 budorden inom ”bootstrapping” som gör startups så konkurrenskraftiga

#73 De stora globala skiftena, de disruptiva trenderna och de digitala faktorerna som kommer att betyda allt fram till 2020

#72 Hur du får alla nyckelpersoner på företaget att börja produktutveckla som en startup