Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Visual Perceptive Media - ExploreCurate

Visual Perceptive Media


BBC är i utvecklingen av något dom kallar Visual Perceptive Media. En fantastisk möjlighet kan vara förestående för oss inom Content Marketing. Alla är väl medvetna om hur video fullständigt kommer dominera kommunikationen framöver och hur detta kommer påverka marknadsföringen och sociala medier.

Visual Perceptive Media är under utveckling av BBC. Med detta vill dom skräddarsy upplevelser för sina kunder i videoformat. Dom samlar uppgifter i en app som sedan används för att i realtid(!) forma utgången av filmen för den enskilde tittaren. Både häpnadsväckande och mycket intressant.

VisualExpl2

Video är det kommunikationselementet som visar överlägset bäst siffror i all data när det gäller vad som engagerar mest på sociala medier. Redan nästa år säger de lärda att video är vad som kommer dominera i hur vi kommunicerar. Bara det är ju intressant och häpnadsväckande i sig med tanke på hur utvecklingen har rusat fram bara de senaste åren. Vi ser hur företag och privatpersoner använder videon mer och mer och alla blir bättre på det. Snart (nåja) är tröskeln övervunnen i att VÅGA kommunicera med video. Utvecklingen därefter bör vara att bli BRA på det. Inte bara i ett tekniskt perspektiv utan även i hur och vad du uttrycker. Det kan nog vara den av trösklar som är svårast att passera men träning ger färdighet heter det.

Det var ju inte längesedan geotaggning exempelvis var en utopisk dröm för marknadsförare, nu är det vardagsmat.

Tänk då vilka möjligheter som öppnas med Visual Perceptive Media. Till en början antar jag att den skräddarsydda upplevelsen blir något hackig. Förmodligen är det väldigt svårt att producera alternativa uttryck och händelser i filmer som ska kunna anpassas för alla de potentiella målgrupper/personer som finns därute. Men att arbetet är påbörjat för att i framtiden nå det målet är väldigt spännande. Det var ju inte längesedan geotaggning exempelvis var en utopisk dröm för marknadsförare, nu är det vardagsmat. Tekniken går framåt i en hisnande fart med andra ord.

VisualExpl.

Ur en intressents perspektiv är film den ultimata upplevelsen. Om den görs på rätt sätt och med element som tilltalar just DIG. Det är väl det som är det svåra, att just producera video i marknadsföringssyfte som tilltalar tittaren. Hur skapas en informationsnyfikenhet hos just dig som konverterande kund. Hur kan du som marknadsförare göra en video viral. Frågor som egentligen ingen kan svara på men alla vill göra. Visual Perceptive Media är givetvis ingen nyckel till detta men det är ett oerhört intressant och potentiellt ”verktyg” som kanske är framtidens sätt att skapa innehållsmarknadsföring via video.

 Det är lite som att lägga ett tusenbitarspussel med ögonbindel för att få ALLA att tycka om och förstå det du gör.

Video medför så många lager av känslotryckare. Du har bilden, dialogen, musiken, regin, färgerna och klippning (och många flera) som är pusselbitar som ska fungera tillsammans för att få dig att reagera på önskvärt sätt. Det är lite som att lägga ett tusenbitarspussel med ögonbindel för att få ALLA att tycka om och förstå det du gör. Erfarna och duktiga människor klarar givetvis av detta men det är en hel del jobb (och tid/pengar) som ligger bakom detta.

Tänk dig då att använda video som är anpassad för den enskilde tittaren. Att kunna (i realtid) ändra på musik, karaktärer, händelser, färger och så vidare för att tilltala just DEN personen. Hisnande möjligheter ser jag framför mig.

När och hur detta kommer att bli ett allmänt ”verktyg” för marknadsförare återstår att se, om det överhuvudtaget kommer att bli så kanske är en mer relevant fråga. Men jag hoppas och tror det.

Läs även

#73 De stora globala skiftena, de disruptiva trenderna och de digitala faktorerna som kommer att betyda allt fram till 2020