Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
7 sätt att öka företagets försäljning via Twitter - ExploreCurate

7 sätt att öka företagets försäljning via Twitter


Försäljning är inte hokus pokus och borde inte vara det på Twitter heller. Twitter själva har gjort en analys över Twitterkampanjer och kommit fram till 7 tips till alla företag som vill kunna använda Twitterkanalen för försäljning.

#1. Addera tidsperspektivet

Det är ett gammalt trick att spela ut ”skynda innan det tar slut” retoriken, men det brukar fungera och det gör såklart det på Twitter också. Tweets som adderar tidsperspektivet får ett lägre CPA (cost-per-acquisition) och en 10 % ökning av antal klick.

#2. Ange rabattsatsen i procent

Twitters researchteam har hittat att tweets som innehåller en rabattsats i procent når 40 % lägre CPA än där bara det lägre priset är med. Vi går igång på att veta – i procent – hur mycket vi sparar.

#3. Nytt funkar

Twitters researchteam har också upptäckt att tweets som innehåller ordet ”ny eller nytt” når 10 % lägre CPA och 26 % lägre CPC (cost-per-click).

#4. Hashtags distraherar

Tweets som är promotade (köpt distribution) kostar 24 % mer (CPA) och färre klickar på länken. M a o är hashtags mindre bra i promotade tweets.

#5. Keet it simple

Det finns bara plats för 140 tecken, men det innebär inte att du behöver använda alla. Bäst genomslag har tweets mellan 40-60 tecken.

#6. Tävlingar funkar

Twitter kan se att det blir upp till 40 % längre CPA när företaget erbjuder någon form av vinst och tävling.

#7. Ställ en fråga

Skapa engagemang genom att ställa en fråga. Dels kan företaget få värdefulla svar och dels bjuds de som är intresserade in i en värdefull fortsatt konversation.

Även om du inte köper kampanjer på Twitter finns det mycket att inspireras av i de här 7 insikterna.

Källa: Twitter, SocialMediaToday

Läs också:

Så använder du olika dashboards för sociala medier

Äntligen får vi veta hur många som sett våra tweets! Twitter lanserar nytt analysverktyg

Hur du använder Twitter för att göra affärer