Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
6 tydliga trender från CES - ExploreCurate

6 tydliga trender från CES


För dig som är intresserad av vad som händer på världens största mässa för technerdar – CES i Las Vegas, kan jag rekommendera att följa Berghs School of Communication i sociala kanaler de närmaste dagarna. Berghs är på plats, spanar, testar och rapporterar.

För er som vill få en känsla för vad som är hett på CES kommer här 6 kurerade spaningar, 1 video och 3 heta tweets:

1. VR exploderar

Det har fullkomligt exploderat med nya Virtual Reality appar och speciellt för fastighets- och resebranschen. En cool variant är iCAROS – en flygsimulator. Samsung, HTC och Oculus är de stora gadget (glasögon) aktörerna.

2. Tech för bebisar

Det finns en hel mässavdelning för nya techprylar för bebisar. En är t ex Owlet som mäter andning.

3. Hologram!

Londonbaserade Kino-Mo skapar hologram för skyltning. Det känns relevant, men det är också många hologram lösningar som känns lite morbida. Ni förstår nog hur.

4. Drönarrace

Det nya stora är att tävla med drönare. Det pågår drönartävlingar i alla de tänkbara genre och format.

5. Twitter vill bli mer

Ingen har nog missat att Jack Dorsey’s återkomst till Twitter gjort att det händer en hel del. Twitter City på CES visar att man vill bli mer integrerade i hårdvara och att det inte bara handlar om att skapa en egen ”bloggrulle” med 10 000 tillåtna tecken istället för 140 (smart där!).

6. Jakten på Tesla har startat

Tesla dominerar bland bilmärkena men Chevrolet lanserar sin Bolt EV som kommer att ligga på ca $30,000 och med en imponerande räckvidd på 200 miles.

Se video från CES

Heta tweets

Källa: INC.com

Läs också:

Vad vi kan förvänta oss av CES 2016

#77 Här är områdena Internet of Things (IoT) kommer att revolutionera 2016