6 digitala affärstrender från Silicon Valley

, , , , , ,

Att mycket nytt digitalt kommer från Silicon Valley är inte så intressant i sig, men att flödet av nya digitala tjänster också styr affärstrenderna världen över är rätt anmärkningsvärt. I en intressant artikel från JT Ripton kan vi ta del av 6 digitala affärstrender från Silicon Valley just nu. Det är inom dessa områden de framgångsrikaste startupsen verkar just nu.

#1. Köp blir enklare

Paypal, Apple Pay, Google Pay och en flod av nya betaltjänster driver betallösningarna mot det vi alla önskar – ett knapptryck på mobiltelefonen.

#2. Säkerhet är ett måste

Med all data som allt fler tjänster baseras på blir toleransen för brist på datasäkerhet väldigt låg.

#3. Inbäddad kommunikation

Appar börjar bli en tröskel. Varför öppna en app när funktionen kan nås direkt, inbäddad i webbrowsern? ”Real-time communications” (RTC) och ”Emerging embeddable communications standard”, (WebRTC) är stekhett.

#4. Uppkopplade prylar

Ja, Internet of Things (IoT) trenden gör alla prylar som inte är uppkopplade stumma, döva och ointelligenta. För att skapa intresse och bygga värde ska prylarna vara uppkopplade.

#5. Wearables för anställda

Det som för bara ett år sedan sågs som något onödigt används nu allt mer för att effektivisera kommunikation och effektivitet i organisationer.

#6. Molnet

Ja, över 96 % av alla affärsrelaterade system är numer s.k. molntjänster.

Källa: TNW

Läs också:

De digitala trenderna som dog 2015

6 tydliga trender från CES

Fakta och trender för alla rekryteringsbolag som vill bli mer digitala

[fbcomments]