Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Tre annonstrender som alla marknadsförare måste ha koll på - ExploreCurate

Tre annonstrender som alla marknadsförare måste ha koll på


Det är inte helt enkelt att vara marknadsförare idag. Inte nog med att det skapats nya kanaler att behärska (och då syftar jag på de egna och de förtjänade kanalerna) utan de köpta kanalerna har också utvecklats.

Här är tre nya annonstrender du som marknadsförare måste ha koll på – Native advertising, Pop-ups och Retargeting.

#1 Native advertising

Kanske den tydligaste trenden ivrigt påhejad av tidningshusen som vittrar nya intäktsmöjligheter i såväl print som webb. Kanske att komikern John Oliver förklarar det tydligast i den här videon:

BuzzFeed har kommit långt med sin Native advertising affär.

buzzfeed-native-advertising

#2. Pop-ups

En av de största anledningarna till man känner behov av adblockertjänsterna är de förbaskade pop-upsen. Samma teknik används av allt för att samla in e-postadresser. Användaren som är på väg att stänga ett webbfönster eller som för muspekaren över en spefifik area, får en pop-up med ett erbjudande eller löfte och ombeds att lämna sin e-postadress. Det kan se ut så här:

exit-intent-popup

#3. Retargeting

En av de mest effektiva annonstrenderna är Retargeting som innebär att annonsen riktas mot någon som nyligen besökt en specifik sajt. Metoden används nästan av alla e-handelsföretag så det är ingen slump att det dyker upp annonser på den där väskan på Zalando några dagar efter att vart inne och kikat på den.

Mer om retargeting kan du läsa om i den här matiga infografen:

How to Effectively Use Remarketing to Increase Your Revenue
Källa: Quicksprout

Läs också:

5 viktiga insikter om mobil annonsering

Instagram på jakt efter annonskakan – men kritiken ökar

Så fungerar det att annonsera på Facebook