10 sätt att lyckas med din app

, , , , ,

Det är lite för många appar för att vara helt självsäker att användarna ska välja just din och om du väl lyckats få appen nedladdad ska den ju också användas.

Konkurrensen om appanvändarna är stentuff eller vad sägs om att vi faktiskt bara använder 14,2 appar i snitt?

Här kommer 10 tips du kan ögna igenom om du planerar en app eller är besviken över den app du redan har.

#1. Se till att din app gör nytta

Regel nummer ett är förstås att göra en app som verkligen löser något för användarna oavsett som det handlar om någon form nytta eller en spelupplevelse.

#2. Använd ett CRM

Idag är det nästan omöjligt att hålla ordning på marknadsföringen med all interaktion och engagemang som ska skapas, mätas och analyseras. Du behöver ett CRM med en dialogfunktion.

#3. Skapa nytt innehåll

Nej, det går inte att bara lägga ut en app. Du behöver föda användarna med riktigt bra innehåll. Hela tiden. I appen och i dina andra kanaler.

#4. Respektera och agera på äkta feedback

Istället för att försöka få så många bra bedömningar (stjärnor) och kommentarer så be inte om dem förrän senare. Se kritik som superviktig feedback.

#5. Samla användardata

Nyckeln är att veta vilka användarna är. Inte de du trodde på, utan de som faktiskt använder appen. Se till att samla in användardata från de mest frekventa användarna och vidareutveckla appen utifrån det användande du ser.

#6. Skapa smarta pushfunktioner

Pushfunktionen i en app ska vara relevant och enkel att stänga av. Givet det är just puschfunktioner, s.k. notifieringar en riktigt bra funktion för att öka användandet.

#7. First impression last

77 % kastar appar de inte gyllar inom de tre första dagarna. Du behöver imponera direkt och det handlar om att ge en riktigt bra första upplevelse. Bästa sättet är att vara tydlig. Fimpa lull-lullet.

#8. Support på riktigt

Ta din supportfunktion på allvar. Se till att vara där, svara snabbt och svara rätt.

#9. Korta ner användarflöden

Ett klick, en on/off eller en swipe kan ibland vara ett för mycket. Se över alla användarflöden från nedladdning till avinstallation med ambitionen att korta ner antal steg.

#10. Prioritera utvecklingen

Släng utvecklingsplanen och utveckla utifrån användarnas behov. Det är enda vägen att säkerställa att du prioriterar rätt nya funktioner.

Källa: TNW

Läs också:

Passa på att vara först med de här apparna på jobbet

Apparna som hjälper dig att hålla dina nyårslöften

De populära gratisapparna det finns risk att du missade 2015

[fbcomments]