Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Hjärnskadorna du riskerar av sociala medier - ExploreCurate

Hjärnskadorna du riskerar av sociala medier


Det kan tyckas vara väl drastiskt att tala om hjärnskador, men det är precis det som allt fler forskare nu varnar för. Det har alltid funnits en skepsis för mobiltelefonanvändande utifrån elektromagnetisk påverkan, men nu är det innehållet som vi konsumerar som skapar skada.

Internet addiction is associated with structural and functional changes in brain regions involving emotional processing, executive attention,decision making, and cognitivecontrol

Våra barn interagerar med innehåll i 6,5 timmar varje dag via sina mobiltelefoner. Vi vuxna använder våra datorer, läsplattor och mobiltelefoner allt mer och inte bara i jobbet utan framförallt privat. Lite skämtsamt har man pratat om att människan kommer att utveckla en böjd nacke och swipevänliga tummar. Det må väl vara hänt, men nu menar forskarna att våra hjärnor formas och skadas av det innehåll vi tar till oss i sociala medier.

Ta en titt på den här videon som visar hur sociala medier påverkar våra hjärnor

Vad tror du?

Banner 4

Läs fler artiklar i samma artikelserie och kontakta Johan Svensson för föreläsningar, workshops och rådgivning i ämnet #digitalainsikter.

#87 Fem smarta gratistjänster för kundinsikter som nästan inga marknadsförare använder

#86 Det självklara resultatet av alla nya begrepp inom marknadsföring vi lärt oss de senaste åren

#85 De 10 viktigaste disruptiva trenderna just nu