Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 sätt att räkna ut vad du ska posta på Facebook - ExploreCurate

5 sätt att räkna ut vad du ska posta på Facebook

5 sätt att räkna ut vad du ska posta på Facebook

De flesta undrar vad de ska posta på Facebook och jag har fått frågan många gånger på sista tiden. Så jag tänkte börja mitt kuratorskap här hos ExploreCurate.com med att ge några svar.

Engagemang är fortfarande kung på Facebook och är det som de flesta mäter. Högkvalitativt, relevant innehåll ger organisk räckvidd och engagemang på Facebook. Människor gillar, delar och kommenterar.

Det du bör göra är att ägna tid till att mäta vad som fungerar och inte i din strategi.
Vilka poster får mest engagemang och vilka får minst? När du lärt dig hur och vad som fungerar för just din målgrupp kan du förbättra din strategi och posta den typ av innehåll du nu vet fungerar. 

Ibland får du säkert, precis som jag, idétorka och du sitter där och har ingen aning om vad du ska posta på din Facebooksida.

Här kommer 5 tips på sätt du kan använda att räkna ut vad du ska posta på Facebook.  


1. Varför?

Om du tagit reda på varför blir allt mycket enklare för dig. Varför väljer dina kunder dig framför dina konkurrenter? När du vet ditt varför är det ganska lätt att veta vad du ska posta.

Om du inte är inspirerad, passionerad och motiverad att skapa relevant och meningsfullt innehåll kommer din Facebooksida inte att vara någon hit.  


2. Vad vill din målgrupp veta?
 

Att bygga relationer med kunder är hur företag skapas. Att du faktiskt vet om dina kunders intressen och utmaningar hjälper dig att skapa innehåll som är relevant för dem.
Innehåll som de söker och behöver.   


3. Identifiera och utveckla dina resurser

För att göra detta behöver du kunna svara på några frågor. 

  •  Vem kommer att skapa innehållet som ska postas?
  •  Vem är ansvarig för innehållet?
  •  Vem kommer att arkivera innehållet? (Innehållet är en tillgång och är du smart ser du till att återanvända och förnya det)
  •  Vilka typer av innehåll fungerar bäst just nu (bild, text, video).
  •  Vad behöver jag göra för att nå mitt mål?  


4. Uppmuntra medarbetare att medverka 
 

De flesta företag är medvetna om att de inte bara behöver skapa innehåll utan även delta på ett personligare plan. Ta hjälp av medarbetare att skapa innehåll, på så sätt blir det mer personligt och företagets anställda blir sedda som thought leaders inom den bransch företaget verkar i.

Det ger dessutom en mer autentisk bild av företaget. Allt detta banar väg för fler leads som kan leda till konverteringar.   


5. Komplicera inte

Om du är den som hanterar företagets sida, är en bra början att titta på andra Facebooksidor för att bilda dig en uppfattning om vad som fungerar hos dem. Förslagsvis tittar du på dina konkurrenter först och sedan även på sidor du gillar. 

  • Vad är det som får dig att gilla just dessa sidor?
  • Vilken typ av innehåll fungerar för dina konkurrenter?

Brainstorma sedan med din medarbetare och försök ta fram innehåll som är relevant, intressant och som målgruppen kommer att engagera sig i.

Vad är det som får målgruppen att engagera i konkurrenternas innehåll? Ta lärdom av det och utnyttja det så har du mycket gratis.  

Att skapa innehåll är en kreativ process. Var inte rädd att testa olika idéer för att se vad som går hem och inte.
Skapa en innehållskalender för din Facebooksida så blir det lättare att ha koll på när, var och hur du ska posta.  

Fler läsvärda poster:

5 verktyg för att mäta engagemang i sociala medier

Mallen som visar att sociala medier är mer än ett heltidsjobb