Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
6 myter om sociala medier det är dags att slå hål på! - ExploreCurate

6 myter om sociala medier det är dags att slå hål på!

6 myter som sociala medier det är dags att slå hål på

Sociala medier har vuxit upp under många år och det är nu en del av de flestas liv. För privatpersoner är det ett sätt att upptäcka. För företag är det en chans att nå sin målgrupp. 

Det finns dock ett antal myter om sociala medier som fortfarande dyker upp. Dessa är det dags att slå hål på! Här är 6 av de vanligaste myterna om sociala medier.

Du får flest klick på morgonen

Sanningen är att du får flest klick baserat på din målgrupp, där de befinner sig i världen, och alla andra faktorer som inte är under din kontroll. Sociala medier är aktiva 24-timmar om dygnet. 

Människor som befinner sig på till exempel Periscope tittar på sammanlagt 40 timmars direktsänd video varje dag, och det innebär alltså att de tittar på video på morgonen, på kvällen, på lunchen, och mitt i natten.

Du behöver ingen strategi

Organisk räckvidd är idag nästan obefintlig. Det går inte längre att posta hej vilt för att nå ut med ditt budskap. Du behöver en strategi för att få ut mesta möjliga av din närvaro på sociala medier. Skapa en relation med dina följare och kunder och ge dem värdeskapande innehåll kontinuerligt.

Du behöver en fast strategi för du vill uppnå med din marknadsföring för att nå dina mål.

Du ska inte promota

Egenreklam har alltid varit känsligt på sociala medier och man varnar för att göra det för mycket. Men detta betyder inte alltid att du ska låta bli att marknadsföra dig själv eller ditt varumärke. Se bara till att inte göra det för mycket. Använd 80/20 regeln. 80% av innehållet bör vara till hjälp och 20% av reklamkaraktär.

Det enda sättet du kommer att öka din försäljning är att marknadsföra dig själv. Folk kan inte räkna ut vad du sysslar med om du inte talar om det.

Du måste finnas på alla sociala medieplattformar

Fel. Såvida din målgrupp inte befinner sig på alla sociala medier och är aktiva där, behöver du inte heller vara det. Det är alltid bäst att hålla sig till ett fåtal kanaler och göra sin närvaro så bra som möjligt på dem. Var där dina fans och kunder är helt enkelt.

Sociala medier handlar bara om att hitta nya kunder

Sociala medier handlar om att både skapa och upprätthålla relationer med nya kunder. Tvåvägskommunikation. Engagera dig i målgruppen och de kommer att engagera sig i ditt innehåll.
Du skapar värdefulla relationer.

Marknadsföring B2B skiljer sig från B2C på sociala medier.

Tror du att B2B sociala medier-strategier och B2C sociala medier-strategier skiljer sig från varandra?

Det finns skillnader, men inte stora skillnader. Du pratar fortfarande med en människa när du marknadsför ditt företag på B2B basis. De svarar på samma känslomässiga indikatorer som en vanlig medlem av allmänheten.

Skillnaden är den typ av innehåll som de svarar på, snarare än vad du behöver göra för att engagera dem. Överkomplicera inte saker.

Hur många av dessa myter trodde du på? 

Läs även:
6 gratis Facebookverktyg som skapar bättre kampanjer
4 enkla regler för rätt tonalitet på sociala medier
#1-7 Digitala insikter för beslutsfattare – Gratis bok!
Unik guide hur du ska använda bilder i sociala medier