Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 superviktiga anledningar att skapa en innehållsstrategi - ExploreCurate

5 superviktiga anledningar att skapa en innehållsstrategi

5 superviktiga anledningar att skapa en innehållsstrategi - ExploreCurate.com

I en värld där konsumenter väljer att ha kontakt med varumärken som de älskar, och där smarta, kunniga företag vill se till att få ut rätt budskap till rätt kund vid rätt tidpunkt har aldrig varit viktigare. Som en smart marknadsförare, vet du att det finns många skäl att skapa en innehållsstrategi som hjälper dig att nå de som är mest benägna att köpa.

Du behöver skapa eget, autentiskt innehåll för att nå kunder i syfte att informera, utbilda, underhålla och vägleda dem genom köpresan.

När innehåll lockar och informerar kunderna, driver det leads och försäljning. Men för att skapa sådant innehåll, är det viktigt att bygga upp en grundläggande strategi för att bygga din lojala följarskara. Framgångsrik digital marknadsföring börjar med en plan där allt innehåll tas fram genom.

Många företag har svårt att upprätthålla en livskraftig, konsekvent process för att skapa innehåll och ofta det är på grund av att de inte har någon skriftlig innehållsstrategi och / eller marknadsföringsplan. 

Företag behöver en innehållsstrategi, men tyvärr är det många som återgår till sina gamla sätt att göra reklam.

5 superviktiga anledningar att skapa en innehållsstrategi

1. Innehåll driver allt

Innehållet är mittpunkten i din marknadsföring och reklam:

  • # Det är vad som driver engagemang i sociala medier
  • # Det är vad som får dig i sökresultat
  • # Det är vad som driver organisk trafik till din webbplats
  • # Det är det som gör eller bryter din annonsering framgång
  • # Det är vad som ger dig inkommande ledningar

2. Strategi gör dig grym!

Har du någonsin försökt att uppnå ett mål utan strategi? Om du sätter dig ner nu och skriver ner dina mål, så skulle du efteråt börja tänka på hur du ska nå dem, eller hur?

Att uppnå dina mål = Grymt!

Värdeskapande innehåll driver leads och försäljning … .men sådant innehåll dyker inte upp på egen hand, du måste skapa det.

3. Din kunds uppmärksamhetsspann sträcker sig inte längre än hos en guldfisk 

Enligt National Center for Biotechnology Information har det genomsnittliga uppmärksamhetsspannet hos en människa sjunkit från 12 sekunder (2000) till 8 sekunder (2015). Det är en sekund mindre än spannet hos en guldfisk.

Att få och behålla kundernas uppmärksamhet är ingen enkel uppgift. I en värld av ständigt ökande buller, hjälper en innehållsstrategi att säkerställa produktion av värdeskapande kvalitativt innehåll. Högkvalitativt innehåll håller kundens uppmärksamhet!

4. illustrera varför dina kunder ska välja dig

”Folk köper inte vad du gör. De köper varför du gör det. Målet är inte att göra affärer med människor som behöver det du har. Målet är att göra affärer med människor som tror vad du tror. ” -Simon Sinek

Vad du postar är inte lika viktigt som varför du postar:

  • # När du vet ditt varför, är det lättare att skapa innehåll.
  • # Det är ditt varför som fastställer värdet i köparnas sinne.
  • # När anställda vet ditt varför, blir de också inspirerade.

5. Kunder konsumerar inte i tystnad

Kunder är sociala. De befinner sig online samtidigt som de förbrukar (och beslutar att använda) dina produkter och tjänster. Ditt innehåll är ditt visitkort.

För att gå ett steg längre bör innehållsplanen omfatta strategier för hur du ska interagera med dina kunder medan de befinner sig till exempel på sociala medier. När du har lockat fans, hur ska du hantera ditt varumärkes community och vem ska vara rösten utåt för företaget? 

Sen då?

Låt inte dina trogna fans och mest intresserade köpare bli distraherade och gå vidare till din konkurrent. Håll dem engagerade genom att ge dem värdeskapande innehåll och bygg ett varumärke som är så bra att de inte kan ignorera dig!

Läs även:
Tv spel och Content (Marketing)
Vad är content marketing och hur gör man för att lyckas?
Content Marketing med familjen Kardashian
ContentToGo.se – Marknadsplatsen för innehåll – så funkar det