Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
3 insikter om big data som minskar pressen på alla marknadsavdelningar som börjat med datadriven marknadsföring - ExploreCurate

3 insikter om big data som minskar pressen på alla marknadsavdelningar som börjat med datadriven marknadsföring


Allt fler företag kliver in i den datadrivna marknadsföringen och det är en komplex värld med många nya begrepp. Nu varnar både välkända konsultbolag och företag som processar stora mängder data om att jakten på data inte får ta för stora proportioner.

Läs också: Datan som alla vill komma över

Här är 3 samlade insikter som du som marknadsförare har nytta av när du arbetar med datadriven marknadsföring.

#1. Marknadsföring handlar om kunderna, inte om data

Datadrivna företag kan egentligen dra åt två håll. Antingen börjar de olika avdelningarna arbeta närmare varandra eftersom eller så förstärker datafokuset silostrukturer. Det handlar om förmågan att tolka datan till kundinsikter. För många företag förblir det data och då används det snarare till att överbevisa redan förutbestämda teser (som passar den egna avdelningen eller funktionens agenda).

#2. Big data kan stödja, men inte skapa idéer

Big data kan hjälpa företag att ta snabbare beslut kring marknadsföring, men kan aldrig i sig skapa en bättre kundupplevelse. Det är fortfarande lika viktigt att företagen skapar bra idéer om hur de kan attrahera kunderna. Datat kan bekräfta idéerna, men inte skapa dem.

#3. Data ersätter inte traditionella marknadsundersökningar

Företag kan snabbt samla ihop data, men får du utfall och inte den emotionella uppfattningen som kan fångas upp i t ex djupintervjuer. Man kan heller inte nå svar som man får med öppna frågor i en enkät. Därför använder de nya digitala företagen ofta traditionella undersökningsmetoder.

Källa: Digiday

Läs också:

Varför snackas det så mycket om Big Data? Vet du inte? Då bör du läsa listan nedan!

Big Data Analytics avgör vilket öl som ska säljas på ”Happy hour”

Årets 3 mest inspirerande TED talks om Big data

Banner 4