Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
4 viktiga insikter för alla marknadschefer som vill lyckas i den digitala transformationen - ExploreCurate

4 viktiga insikter för alla marknadschefer som vill lyckas i den digitala transformationen


Boston Consulting Group (BCG) är ett av världens största konsultbolag och de ger ofta ut rapporter tillsammans med uppdragsgivare och kända företag. I en ny rapport som de valt att döpa till CMO Transformation Age Agenda beskriver de utmaningar och möjligheter för marknadschefer i den digitala transformationen.

I korthet lyfter man fram 4 viktiga insikter:

#1. Sätt agendan för den digitala transformationen

Sluta irra omkring och försök förstå allt som händer. Ta flaggan och placera den dit företaget ska och börja arbeta taktfast med det förändringsarbete som krävs för att nå dit.

#2. Skapa finansiellt utrymme

Det går inte att trolla så försäkra dig om att företaget förstår vikten av omställningen och ger dig de finansiella möjligheterna.

#3. Utgå från kunderna

Företaget är troligtvis skapat utifrån att förbättra de produkter och tjänster som finns och funkar. Du måste utgå från kunden och se de nya affärerna strikt utifrån kundernas nya beteenden.

#4. Skapa rätt kultur och bygg rätt team

Har du fel personer i teamet blir det tufft att skapa rätt kultur. Se till att kompetensväxla snabbt och få in både rätt kompetens och rätt inställning. Inget kommer att bli dyrare än att ha fel kultur.

Är du intresserad av hela rapporten hittar du den här.

0e4a235e-c846-4c36-9a82-96e354f0c371-original

Källa: BCG/Google rapport
Bildcredit: Jeff Bottari/AP Image publicerad på Marketing-Interactive.com (artikel om McDonalds marknadschef och digital transformation).

Läs också:

9 råd till alla traditionella bolag som utmanas av innovativa startups (ny rapport)

Ladda ner Google’s rapport om vår digitala framtid

#69 Rapporten från Harvard som specar kundupplevelse i #micromoments

Läs boken #1-7 Digitala insikter för beslutsfattare för att förstå den digitala transformationen. Beställ gratis på bok@explorecurate.com.

Banner