Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så här skapar du en social mediekalender i 5 enkla steg! - ExploreCurate

Så här skapar du en social mediekalender i 5 enkla steg!

Så här skapar du en social mediekalender i 5 enkla steg - ExploreCurate.com

Om du inte använder en kalender för att schemalägga och planera ditt innehåll på sociala medier får du inte ut maximal effekt av din närvaro på de olika plattformarna.

Du behöver endast avsätta lite tid att skapa och hålla din kalender uppdaterad. Det spar massor med tid i längden och bidrar till att din närvaro på sociala medier ökar och att du dessutom publicerar relevant, bra innehåll kontinuerligt.

Så här skapar du en social mediekalender i 5 enkla steg!

 

Använd verktyg

Det finns många olika verktyg att välja mellan när du vill ha hjälp med att schemalägga dina inlägg på sociala medier. Med de flesta av dem kan du hålla ordning på flera olika konton på flera olika kanaler. De mest populära verktygen är Buffer, Hootsuite och Sprout Social. Med något av dessa verktyg kan du både planera, schemalägga och övervaka dina inlägg.

Mix av innehåll

Helst bör det innehåll du publicerar på sociala medier bestå av en blandning av aktuella ämnen och sådana som är tidlösa eller ”evergreen”. Med en innehållskalender kan du även schemalägga i bulk med hjälp av till exempel Buffer.
När du hittar relevant innehåll eller skapar det själv, så lägg det i en lista så du hela tiden kan fylla på din kalender och alltid ha bra material att posta.

Kvalitet framför kvantitet

Bestäm dig för hur ofta du vill vara aktiv och tänk på att inte ställa siktet för högt.
Försök att konsekvent posta på dina sociala medier, men om du mot förmodan inte har något passande innehåll så låt hellre bli den posten än att bara slänga ihop något för att det ska ut något enligt din plan.
Kvalitet är det som ger engagemang, tänk på det.

Tänk på timing

Optimera tiderna för postningar för varje plattform. Tänk på faktorer som din publiks eventuella tidszoner, och var inte rädd att experimentera med olika tider för att se vad som fungerar bäst. Dessa några av de mest rekommenderade gånger för att lägga över populära plattformar:

Optimera utifrån följarna

Övervaka din publiks respons på dina inlägg. Tiderna när dina följare är mest aktiva kan skilja sig från de som anges runt om på nätet, så det bästa sättet att vara säker är att fokusera på vad som ger dig resultat. Ha koll på vad som händer i din bransch så du hela tiden kan fylla din kalender med värdefull information du kan dela till dina följare. 

Läs även:
Så skapar ditt varumärke ”trust” på nätet
5 superviktiga anledningar att skapa en innehållsstrategi
6 myter om sociala medier det är dags att slå hål på!
6 källor till gratis bilder för din blogg och sociala medier