Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
4 tips att ta hand om sociala medier-troll - ExploreCurate

4 tips att ta hand om sociala medier-troll

4 tips att ta hand om troll på sociala medier - ExploreCurate.com

Ett troll på sociala medier är en person som postar negativa kommentarer i syfte att provocera. Dess intentioner är enbart att skapa problem och röra runt i grytan.

Så här bemöter du sociala medier-troll.

#1. Lyssna

Innan du svarar på en troll-kommentar, lyssna på vad personen säger. Är informationen om ditt företag sann? Finns det något du kan hjälpa den här personen med?

#2. Var taktfull 

Även om troll kan framkalla negativa känslor (det är deras mål), var finkänslig om du väljer att svara. Tänk på att ditt svar är offentligt och inte försvinner.

#3. Rätta med fakta 

Om ett troll skriver falsk information offentligt om ditt varumärke åtgärdar du det bäst genom att korrigera det med fakta. (Glöm inte att tänka på #2 medan du gör det.)

4 tips att ta hand om sociala medier-troll - ExploreCurate.com

#4. Använd humor

Beroende på ditt varumärkes ton i sociala medier kan detta vara ett alternativ. Om det är det, försök inte misskreditera personens kommentar, utan använd istället humor för att lugna ner situationen.

Här är ett par exempel på hur vissa märken har använt humor framgångsrikt.

4 tips att ta hand om sociala medier-troll - ExploreCurate.com

4 tips att ta hand om sociala medier-troll - ExploreCurate.com

Det är viktigt att notera skillnaden mellan i sociala medier-troll och upprörda kunder. Ibland kan det vara svårt att se skillnad. Även upprörda kunder kan vara mycket negativa. I slutändan vill de bara att deras problem ska lösas. Om du fokuserar på att tillhandahålla relevant, användbar information minskar dessa tråkiga kommentarer från missnöjda kunder. Trollen kommer att fortsätta eftersom de inte har något bättre att göra.

Det finns inget sätt att helt stoppa trollen, men med hjälp av dessa tips du kan hålla dem under kontroll. 

Källa 

Läs även:
De 6 målgrupperna alla B2B företag måste nå via sociala medier
Håll i er, för nu släpper Facebook en sökmotor (eller hur?)
Så här skapar du en social mediekalender i 5 enkla steg!
6 myter om sociala medier det är dags att slå hål på!