Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
10 råd till en vilsen innehållsproducent - ExploreCurate

10 råd till en vilsen innehållsproducent


Alla som jobbar med att skapa innehåll, vet att det kan vara ett minfält, skriver en av mina favoritkrönikörer, Neil Patel. Han redovisar tio misstag alla skribenter och innehållsproducenter riskerar att göra på vägen mot framgång. Visst, jag känner igen de flesta och har väl trampat i det berömda klaveret både en och två gånger, därför vrider vi om vinkeln och erbjuder istället 10 viktiga råd till en vilsen innehållsproducent. Enjoy!

1) Förstå din publik

Att lära känna sin målgrupp är startpunkten för alla framgångsrika content marketing-projekt. Funderar du på att skriva en artikel om windsurfing (wakeboard är blaha blaha), se till att identifiera vilka du riktar in dig på. Annars läser ingen, ingen delar och ingen bryr sig överhuvudtaget. Aj.

2) Berätta Om dig själv

joe-pulizzi

Företag eller enskild individ, besökarna är alltid nyfikna på vem som ligger bakom bra innehåll. Många tycker att About-sidan hör till en svunnen tid. Big mistake.

3) Marknadsför ditt innehåll i sociala medier

7910370882_39d180fb66_z

När du skapat ditt innehåll, är bara halva jobbet gjort. Det är dags för marknadsföringen i alla dina sociala kanaler. Och varför inte ta hjälp av Buffer med ditt flöde, speciellt för dig som har en hoper gamla texter som kan och bör återvinnas.

4) Våga vara personlig

De bästa bloggarna är de som ofta använder ord som ”Jag”, ”mig”, ”min” eller ”mina”. Våga vara personlig och skapa en personlig reaktion med dina läsare.

5) Stava rätt

Som fd redigerare på lokaltidningen är punkt nummer fem helig. Kolla bara in vad som hänt hos publicisterna sedan korrekturläsarna försvann. Mistakes happens – NOT! Korrekt grammatik och rättstavning kan vara helt avgörande för hur besökare bedömer ditt innehåll. Varför inte låta en arbetskamrat eller kompis kolla texten åt däj.

6) Utveckla din egen stil och röst

Naturligtvis är det helt naturligt att ha sina favoritskribenter, men i slutändan gäller det att (våga) skapa sin egen stil.

7) Använd mycket bilder och illustrationer

BhxWutnCEAAtEQ6

Ju mer visuellt tilltalande ditt innehåll är, desto fler besökare kommer att engageras. Hjärnan älskar bilder.

8) Lär dig älska dina siffror

Oh, noooo, siffror, Google Analytics… aldrig! Skärpning! Håll koll på dina siffror, de är helt avgörande om du tänkt dig att förbättra ditt innehåll, engagera dina läsare och därmed öka trafiken.

9) Fokusera på rubriken

Har du problem att engagera läsare i ditt innehåll, lägg lite krut på rubriken, den del av texten som utan tvekan är viktigast.

10) Delta i diskussionen

aaa

En blogg är en del av en diskussion. Alltså, när kommentarerna börjar ramla in, spring inte och göm dig, våga stå för dina åsikter annars är det stor risk att all trovärdighet är borta på fem rädda sekunder. Tänk på att alla som bemödar sig att kommentera ditt innehåll gör dig en tjänst.

— Nu när du läst färdigt den här artikeln, är det dags att besöka den sprillans nya innehållstjänsten från Bulls Content, Content To Go. Vill du veta mer om Content marketing hör du av dig till mig på peter@peterhedling.se.

Läs även

Ladda ner gratis Content marketing-bok från LinkedIn

Content To Go – marknadsplatsen för innehåll – så fungerar det

4 sätt hur syndikerat innehåll kan göra din content marketing mer framgångsrik

Källa: Content Marketing Institute