Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 sätt att låta bilden tala i din content marketing - ExploreCurate

5 sätt att låta bilden tala i din content marketing


— Relevanta bilder genererar 94 procent fler sidvisningar än innehåll utan bilder, enligt Kissmetrics.

Buffer menar att det är 40 gånger mer troligt att användare delar innehåll med visuella inslag i sociala medier.

Xerox slår fast att det är 80% mer troligt att konsumenter läser en text om den innehåller färgglada visuella inslag.

Och i en rapport från CMO Council, konstateras att 65% av marknadschefer anser att visuella inslag är ett viktigt verktyg för att i för kommunicera sitt varumärke. De andra 35% då, kan man ju undra?

Lite skrämmande kanske, men anledningarna kan vara flera, att de helt enkelt inte vet hur man använder bilder, att de saknar designkunnande och har svårt att välja bilder och därmed behandlar uppgiften lite som ett nödvändigt ont i publiceringsprocenssen.

Contently listar fem tips som kan hjälpa dig att välja ut rätt bilder för ditt innehåll:

1) Matcha ditt humör, din känsla

Viktigt att välja bilder som passar varumärkets röst, stil och känsla och att vara tilltalande för målgruppen. Samtidigt gäller det att vara konsistent genom alla kanaler, från sajt och blogg till poster i sociala plattformar och i nyhetsbrev

2) Glöm inte bort människorna

Eftersom bra marknadsföring handlar mycket om att skapa en personlig koppling mellan varumärken och kunder, kan det vara smart att i möjligaste mån inkludera människor i bilderna.

Conceptual Books

En undersökning från 400px visar 60% av mest sålda bilderna visar en person, att autentiska ögonblicksbilder säljer nästan dubbelt så mycket som arrangerade bilder, med poserande människor. Och intressantast, 85 % av de sålda bilderna innehöll personer som tittade bort från kameran.

Varför? Det gör det lättare för besökarna att fantisera att de är personen på bilden. Självklart!

3) Fånga en känsla

Största fokus på valet av blid, bör ligga ppå att försöka förmedla rätt känsla, i försöken att nå kontakt med människan på andra sidan skärmen. Snabbaste vägen att vinna deras förtroende går naturligtvis genom hjärtat.

Framkalla och väck känslor, bilder som representerar självförtroende och lycka fungerar bättre än att försöka förföra kunderna med vackra landskap och pengar.

4) Överväg konceptuella bilder

Kreativa, konceptuella bilder har en tidlös popularitet och dragningskraft och kan leverera på flera plan och fungera perfekt i samspel med en riktigt bra copytext.

15958085787_110246a7d2_z

”Brands that want a clean, contemporary take often lean toward graphics for their content marketing needs, but conceptual photography is a powerful visual communication tool that can help a brand separate itself from the crowd.”

5) Undvik anonyma bildbanker

Dagens krävande digitala konsumenter, är värda mer än klichéartade bilder från stora, anonyma bilddatabaser eller bildbanker. Men, det kan naturligtvis vara en bra utgångspunkt, och inspirationskälla för utvecklingen av mer genuina bilkder som matchar varumärkets stil.

guinea

Lonely planet redesigned en serie simpla ”vykortsbilder” för sin nya Destination-sajt, använde ovanliga perspektiv och snygga videos för satt inspirera sina kunder.

Med lite förutseende och en väl underbyggd strategi, kan du leverera högkvalitativa bilder som kompletterar ditt innehåll.

LÄS ÄVEN

Tio råd till en vilsen innehållsproducent

Fyra tips att ta hand om sociala medier-troll

Content To Go, marknadsplatsen för innehåll – så fungerar det

KÄLLA: Contently