Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Det här behöver marknadsförare sluta med för att inte blir automatiserade - ExploreCurate

Det här behöver marknadsförare sluta med för att inte blir automatiserade


I flera år har marknadsförare fått höra vad de borde göra i sociala medier. Nu kan det vara dags att prata om vad marknadsförare bör sluta göra i sociala medier för att inte riskera att bli ”stans-schimpanser” i en automatiserad marknadsföringsprocess.

Läs också: Så här skapar du en social mediekalender i 5 enkla steg!

#1. Sluta mäta utan att lyssna

Att mäta har blivit ett mantra i stora delar av organisationen och alla vill ha de där graferna, den där dashboardvyn o s v. Men få tar ansvar (eller har kompetensen) för att verkligen analysera dialogerna och marknadsföraren är inte entledigad bara för att hen skickar ut uppdaterade grafer till organisationen.

Istället behöver marknadsföraren börja skicka ut kvalitativa alerts och gärna på veckobasis. En insikt, en hypotes, en aktivitet. Berätta med egna ord istället för att bara visa diagram.

#2. Sluta upp med fåfängan

Likes, följare och fans ser bra ut när kurvorna stiger, men ofta är det väldigt tomt bakom dessa variabler om målet är riktigt värde. Det blir lätt en fåfänga som ägnas alldeles för mycket mätning och hyllning jämfört med rekommendationer som är betydligt mer värt.

Istället behöver marknadsföraren eftersträva riktiga rekommendationer och koppla ihop mätning av dessa med skarpa affärsvariabler som leads, försäljning och återköp.

#3. Sluta jaga alla på Facebook

Att få många som gillar och delar ett foto eller ett inlägg är inte lika med att de är rätt målgrupp eller har rätt målgrupp i sitt nätverk så lägg inte alla marknadsföringspengar där.

Istället behöver marknadsföraren fokusera på relationerna och kommunikationen med de riktiga intressenterna som kollegor, kunder, leverantörer m.fl. Deras aktivitet och ambassadörskap ger ROI direkt.

Källa: Warc Blog

Läs också:

6 Instagram-trender att följa 2016

Så använder du rätt social kanal för ditt syfte

6 saker du bör göra i din marknadsföring på sociala medier