Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
När är det bäst att posta på sociala medier? - ExploreCurate

När är det bäst att posta på sociala medier?


Många undrar när det är bästa tid för publicering av poster på sociala medier. Naturligtvis ändras dessa tider konstant, så du måste ändå titta på din egen statistik för att anpassa dig efter just din målgrupp.

Coschedule.com har i en studie kommit fram till att dessa tider och dagar är de absolut bästa att posta på sociala medier.

FACEBOOK

På Facebook är det bäst att posta på fredagar för att enligt coschedule är det då människor är gladast och letar efter bra innehåll. Bästa tiden för att få klick är 15.00 och bästa tiden för delningar är kl 13.00. Håll koll på Facebook Analytics för att se hur det stämmer för dig. Kanske får du lov att ändra tid och dag för just din målgrupp.

När är det bäst att posta på sociala medier?

TWITTER

Twitter skiljer sig ganska mycket från Facebook när det gäller bästa postningstider. Onsdagar mitt på dagen och mellan 17.00 – 18.00 är bästa tiderna att posta. 18% av alla twitteranvändare engagerar sig mest när de är på väg någonstans. Även här bör du använda dig av Twitter Analytics för att vara säker på att tidpunkterna är rätt för din målgrupp.

När är det bäst att posta på sociala medier?

PINTEREST

Pinterests är en visuell plattform och där är bästa tiderna för att posta på kvällen mellan 20.00 – 23.00 på lördagar. Sämst är det att posta på veckodagar under arbetstid.

När är det bäst att posta på sociala medier?

LINKEDIN

Då Linkedin är ett professionellt socialt nätverk är bästa tiderna på morgonen, lunch och tidig kväll. Bäst är alltså att posta före och efter (normal) arbetsdagens slut.

När är det bäst att posta på sociala medier?

INSTAGRAM

På Instagram bör du undvika att posta mellan 15.00 – 16-00 eftersom det är den tiden det r minst engagemang på kanalen. Enligt Coschedule får du 34% mer interaktioner när du postar videor kl 09.00 och efter arbetsdagen får du mest engagemang.

När är det bäst att posta på sociala medier?

Källa

Läs även:
10 tips för innehållsstrategier för Linkedin
6 Instagram-trender att följa
Så använder du rätt sociala kanal för ditt syfte