Do’s and dont’s i marknadsföring på sociala medier.

, , , , , ,

Vad är bra eller dåligt att göra och inte göra när du jobbar med marknadsföring på sociala kanaler? Här kommer några tips:

Do’s and dont’s i marknadsföring på sociala medier.

#1.  Innehåll

Att göra:

Posta ofta. Reglerna varierar beroende på plattform, men du bör sträva efter att posta på Facebook tre till fem gånger per dag och på Twitter 8 till 10 gånger per dag.
Dela ditt eget innehåll. Om du inte har tillräckligt för att hålla jämna steg med dina sociala publicerings medier krav skriva mer innehåll.
Dela tillförlitliga källor. När du kuraterar innehåll, se till att du läser det först och se till att det har något värdefullt att erbjuda dina läsare och kommer från en pålitlig källa.
Skapa inte samma typ av post alltför ofta,  delar inte samma länkar alltför ofta.

Att inte göra:

Dela för mycket. Du vill stanna top-of-mind, men inte se ut som en spammare. Publicerar du för mycket kommer det att irritera dina följare.
Dela irrelevant information. Dela inte innehåll bara för att.  Se till att allt du delar fokuserar på din målgrupp.
Dela andra människors innehåll alltför ofta.
Vara inkonsekvent. Posta inte upp en hel del ena veckan och sedan inte något alls nästa. Dina följare kommer inte att veta vad som väntar, och de kommer inte att känna engagerad med ditt varumärke.

#2. Publik

Att göra:

Definiera din målgrupp. Se till att du får publiken som faktiskt skulle vara intresserade av dina produkter och tjänster.
Skapa mål. ”Få mer följare” är inte ett stort mål. Men ”få 10 fler följare per vecka” är ett bra mål eftersom det är specifikt och lätt mätbart. Sätt upp och mät mål för publiktillväxt och engagemang.
Följ tillbaka. Om någon följer dig, följa dem tillbaka för att visa att du menar allvar med att bygga relationer. Följ också människor som sannolikt kommer att följa dig tillbaka.
När någon kommenterar, kommentera tillbaka. Om någon taggar dig, kommentera. Om någon delar eller retweetar, tacka dem. Engagera din publik kommer att uppmuntra till mer interaktion, vilket hjälper dig att få mer exponering.

Att inte göra:

Köp inte följare! Köpta följare är nästan alltid falska profiler, och de ger inget verkligt värde till ditt varumärke. Även om du använder dessa siffror för att sälja annonser, förlorar du dina annonsörer när de inser att de inte får de resultat de trodde att de skulle få.
Fokusera på försäljning. Visst, du vill öka din försäljning, men din publik vill bli underhållen eller utbildas. Om du alltid försöker sälja saker till dem, kommer de att försvinna.
Begränsa dig inte till sociala medier. Uppmuntra dina följare att besöka din webbplats. Det är där de kommer att bli leads eller kunder.

#3. Följarengagemang

Detta är nyckeln till framgång på sociala medier!

Att göra:

Ställ frågor. Det kommer att få dina följare att börja prata och känna att du investerar i dem. Be om åsikter. Folk älskar att dela sina tankar. Ge dem en möjlighet att göra det, så kommer de att känna sig mer engagerade i konversationen.
Om du vill att dina anhängare att vara engagerade, måste du också vara engagerad. Svara på kommentarer och främja tvåvägskommunikation.
Tacka. När folk delar ditt innehåll eller retweetar dig, tacka dem. Människor hjälper dig genom att dela ditt innehåll, så se till att du visar tacksamhet annars kanske de inte gör det igen.

Att inte göra:

Be dina följare om delningar och gillningar. Återigen, ingen gillar spammare! Om du ber människor att dela ditt innehåll eller marknadsföra ditt företag, kommer de flesta ignorera dig och dessutom sluta följa dig.
Ignorera meddelanden och kommentarer. Att inte svara visar dina följare att du inte bryr dig om dem.
Vara otrevlig. Håll alltid en professionell ton. Vara oförskämd eller hamna i en verbal sammandrabbning får dig bara att se dålig ut oavsett hur dåligt den andra personen beter sig. Sätt dig över sådant.

Läs även:

9 digitala tjänster för alla som reser mycket
Är det här den ultimata checklistan för Social Media Managers?
När är det bäst att posta på sociala medier?

[fbcomments]