Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Foodstagram: fyra fantastiska Instagramkonton om mat - ExploreCurate

Foodstagram: fyra fantastiska Instagramkonton om mat


Mat är en av de enklaste kategorierna av produkter att sälja med hjälp av content marketing, och då speciellt visuellt innehåll. Vem gillar liksom inte att se bilder på god mat? Matbutiker, restauranger, tillverkare, kockar, kritiker och hängivna ”foodies” har insett den här kopplingen mellan människor som kanske inte lagar fantastisk och fin mat till vardags men ändå gillar att bli inspirerade och få idéer till framtida festmåltider fungerar perfekt på speciellt Instagram. Här är fyra exempel på så kallade foodstagram-konton som verkligen kan det här med innehåll:

Buzzfeed Tasty

Buzzfeeds Tasty-konto är kungen av mat-konton på Instagram, och inte mindre populärt på Facebook (där de har en separat fansida från vanliga Buzzfeed Food) med över 54 miljoner likes). På Instagram har deras roliga, korta receptvideos över 3,1 miljoner följare.

tasty
Tasty är ett av de allra populäraste mat-kontona på Instagram, främst tack vare de beroendeframkallande timelapse-matlagningsfilmerna.

 

Jamie Oliver

Att den brittiska ”nakna” kocken, restaurangägaren och mat-revloutionären Jamie Oliver är populär även i sociala medier är ingen överraskning, med tanke på att han varit en av de populäraste mat-profilerna i världen i nästan 20 år nu. På Instagram delar han med sig av bilder på mat från både hans privata liv och hans restauranger – något som uppenbarligen går hem då han har nästan 4,5 miljoner följare.

jamie
Jamie Olivers instagramkonto är en blandning mellan genuina vardagsbilder och gourmeträtter från hans restauranger.

 

Shake Shack

Hamburgarkedjan Shake Shack har många gånger utsetts till en av värdens bästa, men finns i skrivande stund endast i USA och England. Så hur förklaras då Shake Shacks 300 000 Instagramföljare? Jo, de som sköter det vet tydligen hur man tar de mest aptitretande bilderna i världen på deras burgare och kedjan har faktiskt besöka från hela världen till stor del tack vare deras starka ställning i sociala medier (om burgarna är värda att vallfärda över Atlanten för kan man ändå diskutera).

shake
Shake Shacks hamburgare ser så smarriga ut att de till och med drar till sig Central Parks ekorrar.

 

Black Tap NY

Black Tap faller i lite samma kategori som Shake Shack, alltså en lokal restaurang som har blivit populär över hela världen. Orsaken är främst deras massiva milkshakes dekorerade med allt från sockervadd till donuts. Med ”endast” 170 000 följare är Black Tap en bubblare på listan, men deras högkvalitativa bilder på deras fantasifulla, färggranna och fantastiska meny gör kontot till en riktig foodstagram-favorit.

blacktap
Black Taps utbud av hamburgare, milkshakes och andra läckerheter faller till och superstjärnor som sångaren The Weeknd (till höger) i smaken.

 

Om ni läsare på något sätt jobbar med kombinationen marknadsföring och mat hoppas vi ni inspireras av dessa konton och inser värdet i att marknadsföra mat på ett visuellt sätt. Har ni inte tid eller möjlighet att ta fina bilder själv eller jobbar med mat på en allmän nivå (inte nischat som kontona ovan) kan det löna sig att ta hjälp av vår nya innehållstjänst Content To Go. Med Content To Go kan ni enkelt få tillgång till tusentals bilder, videos och artiklar ur vårt arkiv av färdigt material, eller anlita någon av våra duktiga skribenter för att producera originalmaterial om er.