Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
#94 Vad blir det kvar när den tredje statsmakten har blivit korrumperad? - ExploreCurate

#94 Vad blir det kvar när den tredje statsmakten har blivit korrumperad?


Allt fler företag börjar publicera innehåll som handlar om ett intressant ämne och inte bara om företagets produkter (= content marketing). Allt fler tidningar och medieföretag börjar publicera innehåll som är förtäckta annonser (= native advertising).

Det har plötsligt blivit väldigt svårt att lita på någon. Men när den tredje statsmakten står på den kommersiella frestelsens hala tröskel börjar vi hitta andra att lita på. Varandra.

Influencer marketing handlar om att människor är mer trovärdiga än företag (och nu även… än medieföretag).

Att använda inflytelserika personer i sin marknadsföring är i sig inget nytt, men nu handlar det inte bara om ”kändisar” utan om personer som är trovärdiga i sitt ämne och som har fått en egen publik. De här personerna kallas för Influencers och det är de vi nu väljer att lita på.

75% av alla företag använder Influencer marketing och 59 % av alla företag planerar att öka budgeten för influencer marketing de närmaste året (läs hela rapporten från Tomason här).

Läs hela artikeln med 5 anledningar att satsa på Influencers här.

Läs också:

 

#93 Därför riskerar alla företag att bli förlorare när mediekartan återigen ritas om

#92 Här är de 10 frågorna alla Content marketing strategier behöver besvara

#91 Se videon från Stanford om det coolaste hacket just nu