Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
7 tips för att få lojalare kunder - ExploreCurate

7 tips för att få lojalare kunder


Det är enkelt att förföra som Marilyn, men grundregel nummer ett för affärer är att ha lojala kunder. Ju mer lojala kunderna är desto bättre. Lojala kunder har en viktig sidoeffekt. De blir dina ambassadörer och ser till att nya kunder strömmar genom vändkorset. Det är m a o dags att jobba på mer än bara ytan.

Här kommer 7 tips hur du kan skapa lojalare kunder.

Tips #1: Sälj inte produkter, sälj upplevelse

Kunderna betalar inte för dina produkter, de betalar för att få ett enklare liv, för att få det bättre, för att ha mer roligt.

Tips #2: Förstå dina kunder bättre

Om du förstår dina kunder bättre än dina konkurrenter kommer det att välja att vara kvar hos dig. Gör e-postundersökningar, polls på sajten, be om omdömen, låt dina kunder testa och lär dig allt om hur dina kunder använder dina produkter.

Tips #3: Var mer tillgänglig och hjälpfull än dina konkurrenter

Ge dina kunder bättre kundservice än dina konkurrenter. Se till att finnas där när kunderna behöver din hjälp oavsett om det berör just dina produkter. Jobba med relevanta FAQ på sajten, guider och videotutorials, chat och kundservice i de sociala mediekanalerna.

Tips #4: Hjälp kunder att förstå vem du är

Få dina kunder att förstå varför du finns till. Berätta din story på hemsidan där ditt syfte är ärligt, relevant och tydligt. Använd sociala kanaler och posta och dela personligt innehåll. Var alltid transparent.

Tips #5: Var personlig i varje kundkontakt

Behandla dina kunder som du själv skulle vilja bli behandlad i varje situation. Var så personlig det går och använd alla de nya digitala verktygen som finns för personliga dialoger.

Tips #6: Kommunicera under hela kundresan

Glöm inte att kommunicera med dina kunder innan de blir kunder, när de blir kunder, när de är kunder och även om de slutar vara dina kunder.

Tips #7: Gör det enkelt för kunderna att köpa

Det kan uppfattas som att slå en öppen dörr, men tro mig det är många som gör det onödigt svårt för kunder att köpa. Optimera och förbättra köpprocessen för både desktop och mobilt, jobba med belöningar, kuponger, VIP-inbjudningar mm.

Källa: TNW

Läs också:

7 inspirerande insikter om digitalt engagemang från PSFK Conference i New York

8 mobila insikter som kommer att påverka hur vi gör affärer 2016

Därför leder Sephora den digitala utvecklingen inom retail