Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
10 av de bästa kändisarna att använda i sin marknadsföring just nu - ExploreCurate

10 av de bästa kändisarna att använda i sin marknadsföring just nu


Att ta hjälp av kända personer när det kommer till marknadsföring är något som utövats i decennier och absolut ingen nyhet. Under åren har man sett flera celebritetdrivna kampanjer och reklamer, både lyckade och misslyckade. Men vilka är de bästa kändisarna att använda sig av i sin marknadsföring i nuläget? Nedan presenteras de tio största och mest inflytelserika kändisarna att använda sig av just nu:

  1. Beyoncé

Queen B. Det är nog ingen som missat denna superkvinna som förvandlar allt hon rör till guld. Med ett imperium i form av ett flertal platinasålda album, en egen parfymlinje och det nyligen lanserade klädmärket Ivy Park har Beyoncé världen i sin hand och har allt från toppdesigners till välgörenhetsorganisationer efter sig som vill samarbeta och ha en bit av henne i sina kampanjer och reklamer. Beyoncé förespråkar girlpower på ett unikt och fantastiskt sätt vilket gör henne extra attraktiv på marknaden.

041426-beyonce-ivypark-lead
Beyoncé iklädd en sportdräkt från sitt nya klädmärke Ivy Park, som bland annat säljs på Topshop.

 

  1. Emma Watson

Den blyga, brittiska tjejen känd från Harry Potter har vuxit upp och blivit en riktig powerkvinna. Hennes omtalade tal för FN om ojämställdhet mellan könen spred sig som en löpeld över världen, och de som inte hade öppnat upp ögonen för henne gjorde det sannerligen efter talet. Emma utstrålar jordnärhet på ett sätt som väldigt få kändisar gör, vilket gör henne lätt att känna igen sig i och är därför en av de bästa kändisarna att använda sig av i sin marknadsföring idag.

emma-watson_625x300_61414660930
Emma Watsons fantastiska Unicef-tal gjorde henne till en feministisk förebild för den yngre generationen.

 

  1. Leonardo Dicaprio

När Leonardo äntligen fick sin efterlängtade Oscar för ”The Revenant” är han mer aktuell än någonsin. Trots att han inte är den traditionella reklampersonen och för det mesta enbart syns i kampanjer och reklamer för Greenpeace (på grund av sitt brinnande intresse för miljön) samt det schweiziska klockmärket Tag Heur, så skulle han vara en enorm investering för vilket varumärke som helst. Leonardo är eftertraktad av väldigt många varumärken runtom i världen, så det återstår att se om någon lyckas fånga stjärnan till ett samarbete.

123120_211085
I sitt tacktal på Oscarsgalan tog Leo naturligtvis upp sitt engagemang för miljön.

 

  1. Kim Kardashian

Att en av systrarna Kardashian finns med på denna lista är något som kan förvåna majoriteten. Kim må framstå som en blåst och bortskämd brat, men faktum är att hon är en powerkvinna utan dess like som vet exakt hur hon ska använda sitt egna och familjens varumärke för att åstadkomma det hon vill. Med ”momager” Kris Jenners hjälp har Kim blivit känd över hela världen och alla vet att hon är lönsam att använda sig av i marknadsföring då alla känner till henne. Väljer man sedan att hata eller älska henne är upp till en själv.

Kim-Kardashian-Kanye-West-Balmain-Glamour-22Dec14_Balmain_b_810x540
Kim är känd i sin egen rätt, men behövde ändå dela utrymme med sin världskända make Kanye West i modehuset Balmains vårkampanj.

 

  1. Kenza Zouiten

Stjärnbloggaren som alla talar om. Kenza började som en bloggare bland alla andra men efter ett antal modelljobb och samarbeten med svenska märken visste hela Sverige plötsligt vem hon var. Idag har hon sitt eget klädmärke Ivyrevel som nyligen gick ihop med modehuset H&M, vilket gjort att hela världen känner till henne och bönar och ber om att få samarbeta med henne eller ha reklambanners på hennes blogg. Med flera miljoner unika läsare på sin blogg per dag är Kenza eftertraktad som få.

kenza
Kenza iklädd en outfit från sitt succeklädmärke IvyRevel.

 

  1. Justin Bieber

Den omtalade skandalkillen som gick från ”the boy next door” till en hårt festande och provocerande ung man. Justin må vara provokativ men är känd världen över och alla vet vem han är. Våren 2016 frontade Justin Calvin Kleins nya jeanskampanj tillsammans med supermodellen Lara Stone, en kampanj som bevisade vilken fördelaktig investering det är att samarbeta med Justin Bieber.

justin
I och med att tonårsidolen Biebs droppade kläderna i en Calvin Klein-kampanj fick en helt ny målgrupp upp ögonen för honom.

 

  1. Alicia Vikander

Svenskan som kom, såg och segrade. Alicia Vikander gick från noll till hundra på en natt efter att ha fått en Oscar för sin insats i filmen The Danish Girl. Efter den prisbelönte rollen kan världen inte få nog av Alicia, och hon hyllas från världens alla hörn och kanter för sin roll medan designers och företag jagar henne för samarbeten. Efter att nyligen ha fått rollen som hjältinnan Lara Croft (och blivit efterträdare för ingen mindre än Angelina Jolie) är det inget snack om att Alicia är en av de mest lönsamma att använda sig av i marknadsföring.

Louis-Vuitton-spring-2016-handbags-ad-campaign-the-impression-01
Alicia har ett kontrakt med Louis Vuitton och bar bland annat en klänning från modehuset på Oscarsgalan i år då hon vann priset för bästa kvinnliga biroll.
  1. Amy Schumer

Den amerikanska komikern, skådespelerskan och producenten har nyligen gjort sitt namn känt genom att lyfta upp ämnet kroppshets på tapeten. Efter att ha lagt upp en nakenbild på bildbloggen Instagram där Amy visade sin kropp och skrev om hur det är acceptabelt att inte vara modellsmal har hon hyllats över hela världen för sin modiga handling och det viktiga ämnet hon förespråkar. Att använda Amy i sin marknadsföring i en tid som denna som präglas av kroppshets och ett samhälle som diskriminerar större kroppar, så är hon en perfekt frontperson och förebild.

bud-light-2
Amys reklam för ölmärket Bud Light tillsammans med skådespelaren och komikern Seth Rogen var en av favoriterna på årets Superbowl (där reklamerna tävlar nästan lika hårt som fotbollslagen).

 

  1. Zlatan Ibrahimovic

Att fotbollsstjärnan Zlatan är lönsam att använda sig av i marknadsföring är något som nyligen bevisats genom samarbetet med Vitamin Well, och framför allt med kortfilmerna ”Zlatan at work” där stjärnan driver med arbetssökande och cykelbud på kontoret. Kortfilmerna är ett praktexempel på hur bra marknadsföring kan bli om man använder sig av en kändis. Zlatan väljer noggrant vilka företag han samarbetar med och skulle vara en fördel till vilket företag som helst vilket gör honom eftertraktad världen över som frontperson för kampanjer eller reklamfilmer.

10950323_638480406255824_1808147941_n
Det är inte billigt att få Zlatan som ambassadör för sitt varumärke, men Vitamin Well anser antagligen att det är väl värt pengarna.
  1. Caitlyn Jenner

Caitlyn Jenner var år 2015 kanske mest omtalade person, då hon gjorde ett könsbyte från man till kvinna och gick från Bruce till Caitlyn. Efter operationen har Caitlyn blivit en förebild för transsexuella personer och över hela världen. Att hon dessutom var pappa till systerklanen Kardashian har hjälpt henne i sin världserövring, tack vare döttrarnas kändisskap och framför allt deras kanaler på sociala medier. En känd person som genomgått något så stort och allvarligt som Caitlyn får enorm publicitet och är därför lönsam för vem som helst att använda sig av i marknadsföring, framför allt om det är frågan om HBTQ-frågor.

Caitlyn-Jenner-Face-of-MAC-_2016-02-27_00-55-05
En av de märken Caitlyn samarbetat med är sminkmärket M.A.C, vars intäkter delvis går till att bekämpa Aids.

 

Vill du också jobba med kändisar i din marknadsföring? Att anlita någon av de på listan är förmodligen aningen utanför din budget, så det kan löna sig att i stället använda färdigt syndikerat material om dem – något du enkelt kan få tag på via vår nya innehållstjänst Content To Go.

Test av Kira Wolontis, ny PR-assistent på Bulls Content.