Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Content marketing med familjen Kardashian - ExploreCurate

Content marketing med familjen Kardashian


Alla vet vem Kim Kardashian, och i stor utsträckning även de andra medlemmarna av hennes familj, är. Kims systrar Kourtney, Khloe, Kendall och Kylie samt hennes mamma Kris och styvpappa Caitlin (f.d. Bruce) Jenner är alla household names och Kims man, rap-artisten Kanye West, är inte precis okänd han heller (likaså deras barn North och Saint). Men vad är Kardashian egentligen känd för? Det skulle antagligen de flesta ha ganska svårt att svara på, vilket egentligen gör hela världens medvetenhet om dem ännu mer imponerande.

För att världen är bekant med familjen Kardashian är århundradets underdrift. Reality-serien om deras liv, ”Keeping up with the Kardashians” har sänts på TV i 11 säsonger och har miljontals tittare över hela världen. De har sammanlagt nästan 200 miljoner följare på Instagram. Det är omöjligt att gå förbi ett tidningsställ och inte se minst en systers rådjursögon stirra förföriskt på dig. De är popkulturella fenomen som parodierats i ”The Simpsons” och och porträtterats i den kritikerrosade dramaserien ”The People vs. OJ Simpson”.

Ta reda på vad era största tillgångar är

Även om många inte vet varför Kim Kardashian är känd är de flesta bekanta med hur hon ser ut (trots att hennes look konstant förändras med smink, hår, kläder och plastikkirurgi) och då speciellt hennes mest kända kroppsdel: rumpan. Man måste faktiskt ge Kim lite kudos för att (tillsammans med Jennifer Lopez) var den som startade hela den nuvarande hypen (eller hetsen) om att ha stor, putig rumpa. Då hon blev känd var praktiskt taget alla kvinnorna i Hollywood modellsmala, men Kim visste hur hon skulle vända något negativt (enligt den då rådande trenden) till något positivt och ett nytt kroppsideal föddes.

TATaJ
Kim vet verkligen vilken hennes bästa sida är: baksidan!

 

Differentiera era produkters personliga profiler

Alla systrarna har klart olika personligheter som TV-tittarna och följarna på sociala medier är bekanta med. Fansen har ofta en favoritsyster de identifierar sig med (din kan du bland annat ta reda på i Buzzfeed-testet här.)

MAIN-Kardashian-and-Jenner-apps
Ett annat sätt som systrarna utmärker sig på är genom sina appar. I nuläget är minstingen Kylies mest populär, men alla systrarna har haft storartad app-framgång.

 

Sätt er själva i centrum

Något familjen Kardashian är ytterst bra på är att ta selfies. Alla systrarnas Instagramflöden är fulla av bilder på deras putiga munnar och contouring-smink ”on fleek”. Men varför skulle de inte vara det? Kardashians vet att det är viktigt att ge publiken en tydlig bild av vem man är, speciellt om man som dem personifierar sitt personliga varumärke genom sitt utseende.

Kim Karadashians selfie-säkerhet har gått så långt att hon våren 2015 släppte en bok, ”Selfish”, bestående av endast selfies på henne. Boken kostade över 500 dollar och sålde slut direkt.

 

Och så ett par tips på vad ni absolut INTE ska göra:

Ta inte åt dig av all kritik

Kanye West är kanske inte en renodlad Kardashian, men han kan ses som en del av familjens varumärke ändå. Han är en Grammy-vinnande rap-artist och när han och Kim gifte sig höjdes hennes coolhetsfaktor rejält. Tyvärr är Kanye minst sagt oförutsägbar och har ett hett temperament, något som främst visar sig när någon kritiserar honom eller Kardashian-familjen. Det skulle helt klart vara en bättre taktik att ignorera internettrollen.

1453928875-kanye-west-twitter-rant-rap-1
Och det här är bara ett litet, litet smakprov – Kanyes Twitterflöde är fullkomligt fullt av så kallade ”rants.”

 

Se över vilka produkter ni förespråkar

Under årens lopp har Kardashian-systrarna varit talespersoner för mängder av olika produkter, från hårförlängningar till hamburgare. Vissa varumärkessamarbeten har dock varit mer lyckade än andra och vissa varit rent av katastrofala. Till dessa hör de kontroversiella ”waist trainer”-korsetterna, Kardashian-kreditkorten som de fick en saftig kommision från och så blåsnings-bantningspreparatet QuickTrim. Det lönar sig alltid att kolla upp företag man samarbetar med, eftersom bristande kvalitet på deras produkter kan förstöra ert personliga varumärke!

quick-trim-kim-khloe-kardashian-black-dress
Att de kurviga systrarna blir ombedda att förespråka olika slags metoder för viktnedgång är kanske inte så oväntat, men de borde nog ha testat bantningspreparatet QuickTrim innan de marknadsförde produkten. Den fungerade nämligen inte.

 

Försök inte konstant chockera

Som jag frågade i första stycket – vad är Kim Kardashian egentligen känd för? Många kanske inte vet eller minns det, men det hon allra först blev känd som var hemma-porrstjärna då en sexvideo på henne och hennes dåvarande man Ray-J läckte ut. Sedan dess har hon distanserat sig från den stämpeln. Därför är det kanske inte så smart att påminna publiken om hennes ”claim to fame” med att nu och då posera helnaken, antingen på sociala medier eller i tidningar (många minns säkert när hon i Paper Magazine försökte #breaktheinternet).

435250-kim-nude
Kim naken på sociala medier – intet nytt under solen.