Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Beyoncé: Drottningen av rörligt innehåll - ExploreCurate

Beyoncé: Drottningen av rörligt innehåll


Beyoncé må ha vunnit MTV:s Video Music Award för bästa video redan år 2009 för sin hit ”Single Ladies”, men allt tyder på att hon då bara börjat sitt musikvideo-styre. Sedan dess har hennes två senaste skivsläpp åtföljts av ett visuellt album respektive en speciell långfilm på HBO. Beyonce förstår att fansen får starkare känslomässiga band till henne om hon kombinerar musik och video tillsammans och kapitaliserar på att bygga relationer med sina fans. I själva verket visar undersökningar på att publiken behåller 95% av ett meddelande när de ser något, jämfört med 10% när de läser eller lyssnar på det.

Eftersom speciellt innehållsmarknadsföring handlar om att bygga en relation med dina kunder, så varumärken måste kapitalisera på berättande kraft videoinnehåll för att förmedla en varaktig budskap. Vi har mycket att lära från drottning Bey, (på alla sätt), men på grund av denna bloggs vinkel kommer vi här att fokusera på hennes talang för rörlig innehållsmarknadsföring.

1. Distribution är nyckeln till att lyckas med video

En av de grundläggande principerna av innehållsmarknadsföring är att ge din målgrupp mer av vad de är intresserade i stället för att avbryta vad din målgrupp är intresserad av. Detta gäller särskilt för videoinnehåll, där märken ofta tvingas fånga publikens uppmärksamhet under de första fem sekunderna av deras video innan tittarna klickar för att hoppa till en video de faktiskt kom för att se. Beyoncé har insett det här länge sen och delar numera sina videor som avsnitt i långfilmer på kabelkanalen HBO.

10636856_733001506771176_6014871244554263868_o
Den första Beyoncé-specialen HBO visade var konsertfilmen från hennes turné med maken Jay-Z.

 

2. Glöm inte mobilen: Nå tittare där de finns

Att välja rätt enhet för att distribuera video för är lika viktigt som själva distributionskanalen. Beyoncé gav de första smakproven på sin HBO-special med en kort förhandsvisning på Instagram som resulterade i en frenetisk hype fram till debuten. Genom att fokusera sina marknadsföringsinsatser på en enda (mobil) plattform, nådde Beyoncé sina fans där de redan var engagerande med videoinnehåll, det vill säga i sina telefoner. Märken bör utnyttja Instagram på samma sätt.

Spekulationerna om vad #LEMONADE, efter att Beyoncé börjat tagga det på sina sociala medier, var vilda bland fansen.

 

3. Storleken gör skillnad: En video måste vara tillräckligt lång för att utlösa en känslomässig reaktion

Vi vet att meningsfullt innehåll kräver tillräckligt med tid för att berätta en fängslande historia. Längre videor tillåter den typ av berättelse som väcker en känslomässig reaktion och bygger relationen till tittarna, vilket är orsaken till att Beyoncés ”Lemonade” trots sin över en timmes långa längd blev en stor succé.

bey
Att tittarna blev känslomässigt påverkade av Beyoncés kraftfulla ”Lemonade” är inte konstigt då hon i filmen tog upp många kontroversiella ämnen relaterade till svarta amerikaners svårigheter.

 

Läs också:

Dubbelt så många superhjältar – dubbelt så mycket bättre marknadsföring?

Foodstagram: fyra fantastiska Instagramkonton om mat

10 av de bästa kändisarna att använda i sin marknadsföring just nu