Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Gör din content marketing till en hit med inspiration från Taylor Swift - ExploreCurate

Gör din content marketing till en hit med inspiration från Taylor Swift


Hon har sålt över 40 miljoner album. Hon är den yngsta kvinnan att någonsin få vara med på listan ”Forbes 100 Most Powerful Women”. Hon blev 2014 utsedd till en av tidningen TIMEs ”People of the Year”. Om du inte bott under en sten de senaste åren är sannolikheten att du känner till sångerskan Taylor Swift väldigt stor. Hennes succé beror på mer än hennes medryckande musik och vinnande personlighet. Den unga popstjärnan förstår uppenbarligen vad hennes personliga varumärke är och hur hon ska förmedla sitt budskap.

Swifts personliga varumärke är så framgångsrikt att hon attraherar hängivna fans från många olika grupper av människor, från typiska tonårstjejer till medelålders hipsters. Som content marketer finns det mycket med Taylor Swifts succé man kan inspireras av. Här är fyra tips, namngivna efter hennes hitlåtar:

Style: Var vågad och interaktiv

Något Taylor Swift lyckats strålande med på sin väg mot att bli prinsessan av popmusik hon är idag är att utveckla en unik personlig klädstil. Hennes intresse för mode speglas både i hennes outfits (på scenen och privat) och hennes interaktioner med sina fans.

En gymnasieelev bad henne till exempel om klädråd inför skolbalen (skulle han ha slips eller fluga) på hennes Tumblr-blogg. Fansen uppskattade Swifts personliga och gulliga svar:

 “I like the tie, but honestly both are great. I just feel like you look like a ’50s movie star in the bow tie but more like a modern movie star in the tie. Depends on what vibe you’re wanting to convey, but I’d say the tie. Great suit btw!”

Vill du bli en bättre content marketer? Följ i fotspåren av Taylor Swifts designerpumps och satsa på en snygg och personlig design för era kanaler. Satsa på att interagera med din publik via Twitter, Facebook och andra sociala medier. Utveckla en distinkt ton och stil för ditt varumärke.

Taylor-Swift-Style-single1
Swifts personliga stil är flickig och konservativ men ändå trendig.

Love Story: Få kunderna att älska ditt varumärke

Varumärkesbyggande handlar ändå om mera än bara stil. Det handlar om att upprätthålla ett löfte om att vara en viss sorts person, i bästa fall en ärlig, smart och sympatisk sådan. Swift verkar förstå det här perfekt. Ett bra exempel på ett statement som ökade folks respekt och sympati för henne är det öppna brevet hon skrev till Apple Music i juni i år inför lanseringen av deras nya streaming-tjänst. I det kritiserade hon dem för at vara snåla och inte betala artisterna ordentligt. Det här skulle knappast ha någon större skillnad för multimiljonären Taylor Swift, men hon framhäver på ett medmänskligt sätt hur viktigt det är för kämpande nya musiker att bli kompenserade:

“I’m sure you are aware that Apple Music will be offering a free 3 month trial to anyone who signs up for the service. I’m not sure you know that Apple Music will not be paying writers, producers, or artists for those three months. I find it to be shocking, disappointing, and completely unlike this historically progressive and generous company.”

Vad du som content marketer kan lära dig av det här är att det lönar sig att visa kunderna vad ert varumärke verkligen är och står för. Vad värderar ni? Vas är era mål? Visa personliga inblickar i det dagliga livet på kontoret och framhäv era anställda så att kunderna lär känna ert varumärke. Sanningen är nämligen att bra content marketers inte säljer bara en produkt – de säljer ett tankesätt, en kultur, en livsstil.

Love-Story-Official-Single-Cover-fearless-taylor-swift-album-14877541-600-600
Romantisk, modig och feministisk – Taylor Swifts fans kan relatera och se upp till hennes personlighet.

Fearless: Ta risker

Swift tog en massiv risk när hon med sitt album ”1989” år 2014 bytte musikgenre från country till pop. Många var förvånade att Swift skulle överge countrymusiken som gjorde henne känd, men ”1989” överträffade alla förväntningar och slog det ena musikrekordet efter det andra. Hennes vågade beslut att utöka sin musikaliska repertoar expanderade hennes fanbase snarare än att dela upp den.

Tar du den här sortens risker med din content marketing? Att ta väl övervägda risker är trots allt det som får bra varumärken att stå ut från mängden. Och även om dina risker inte resulterar i omedelbara resultat är det ett bra sätt att lära sig och förbättra din content-strategi.

Fearless-FanMade-Album-Cover-fearless-taylor-swift-album-14878368-600-600
Orädd är något som Taylor Swift enda sen sitt första album, ”Fearless”, ansetts vara.

Dear John: Utgå från personliga erfarenheter

Taylor Swift skriver de flesta av sina sånger själv, och har medgett att majoriteten av hennes inspiration kommer från hennes egna livserfarenheter. Det är alltså orsaken till att en stor del av hennes sånger handlar om hur det var att gå i skolan, hennes (ex)-pojkvänner och att hitta sig själv och sin egen röst som ung kvinna i dagens värld. Hon har kritiserats för denna ensidighet, men samtidigt har metoden resulterat i hitlåt efter hitlåt för henne.

När man som content marketer skapar innehåll kan det också löna sig att ta inspiration från sitt eget privatliv. Då lönar det sig att vara en person som håller sig uppdaterad med allt som händer i världen; läs, lyssna på musik, se filmer och träffa vänner som vanligt men alltid med tanken på nästa text i bakhuvudet. Skriv ner idéerna du får så har du alltid en lista på möjliga ämnen och blir aldrig rådlös när du ska producera innehåll. Förutom att göra din skrivprocess enklare resulterar att inspireras av dina personliga erfarenheter även i unikt och genuint material.

Taylor-Swift-Dear-John-My-FanMade-Single-Cover-anichu90-16542227-600-600
Taylor Swift fick hjärtat krossat av John Mayer men använde den plågsamma erfarenheten för att skriva hitlåten ”Dear John”.

Läs också:

Taylor Swift – den stora omnichannel drottningen

Musikmarknaden är het och streamad

Net-A-Porters två modetidningar följer content marketing-trenden