Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
7 inspirerande insikter om digitalt engagemang från PSFK Conference i New York - ExploreCurate

7 inspirerande insikter om digitalt engagemang från PSFK Conference i New York


Det var ett tag sedan vi hade en gästkurator här på ExploreCurate, men nu är det dags och du kan se fram mot 7 superintressanta insikter från PSFK konferensen som ägde rum i New York den 13 maj.

Ämnena var många när ett av världens mest respekterade analysföretag satte agendan under temat Ideas That Transform och med fokus på följande ämnen:

#Retail – The new shopper experience in the post-omnichannel age
#City – Designing more sustainable urban centers of the future
#Storytelling – Hyper-nodal narrative for brands and their audiences
#Social Change – Redefining the notion of “normal” across categories
#Design – Solving complex problems through creativity
#Health – Anticipatory and seamless care for life
#Connected Life – The path to live, work and play better in an always-on world
#Work – Virtual leadership in the adaptive enterprise

6
Andreas Agdestein, vår Gästkurator som rapporterar från PSFK Conference i New York

På plats befann sig Andreas Agdestein, utvecklingsansvarig interaktiva medier på UR och kollegan Maria Nordmark, konceptutvecklare interaktiva medier på UR. Det är deras spaningar från de namnstarka föreläsningarna du får här.

Stort tack Andreas & Maria för era insikter och för att ni vill dela dem med våra läsare!

PSFK 2016 fokuserade på idéer som inspirerar till att skapa digitalt engagemang. Communitys som bjuder in användare i tjänsteutvecklingen, skapar motivation, lojalitet, upplevelser och nytta där användaren befinner sig. Framgångsrika innovativa företag förbättrar för individen med hjälp av digitala plattformar som personaliserar tjänster, men innebär det samma sak som samhällsnytta? Diskussionen kring hur dispruptiva företags affärsmodeller och ansvar växer globalt. Innebär de digitala globala plattformarna att vi går mot en stor ”appkrasch” eller tillåter de oss att helt enkelt bli mer mänskliga?

#1. Situationsbaserad interaktion med globala digitala plattformar

Keynote: Uber

Vill lösa individuella problem och samhällsproblem i städer genom att skapa värden för användarna. Både personlig nytta och samhällsnytta. De vill designa upplevelser som utvecklar både plattform, människa och stad.

2

#2. Personalisering – Säg”no to apps, say yes to agents”

Keynote: Note To Self (wnyc.org/shows/notetoself), Jibo (jibo.com)

Botar, eller agenter, (både digitala och fysiska) som arbetar för människan, i vardagen, så att du själv kan fokusera på det som är viktigt.”,inte en till app som hjälper till med enskilda lösningar på enskilda problem. Slippa interagera själva, undvika information overload. ”You’re simply a digital modern junkie”.

3

#3. Story Selling”End-to-end experience”

Keynote: Drone Race League (thedroneracingleague.com)

Ny sport med radiostyrda drones. För DLR handlar det om ”end-to-end experience”, om att möta förväntningar och låta användare uppleva sin verkliga mentala bild av något. DRL är möjligen bara en e-sport bland andra men det intressanta är snarare hur de har som mål att möta de förväntningar som en användare har på drone racing efter att ha sett motsvarande drone racing-scen i exempelvis Star Wars Episode I (Googla).

Keynote: Casper (casper.com)

Något mer apart från resten av keynotes men intressant ur perspektivet den sista o-uttömda resurs som spelar roll. Mat och träning är redan gjort men sömn har på riktigt inte utforskats. Casper handlar om hur vi kan sova bättre och har följaktligen fokuserat på madrasser, sängar och liknande produkter. Vad kan vi åstadkomma om vi bara sover 10 % bättre? Casper är inte ett sängföretag utan ett sömnföretag.

8

#4. Att hitta rätt talang och kompetens I “the gig-economy”

Keynote: Working Not Working (workingnotworking.com)

2020 är 40% av den amerikanska arbetskraften frilansare. Att hitta, hålla kontakt och se tillgänglighet bland talanger – över tid genom en dashboard som både hjälper den som vill anställa samt frilansaren. 3 triljoner dollar spenderas globalt på att hålla koll och hantera tillfällig arbetskraft.

Amanda-Parkes-2-965x644

#5. Micro–moment Media – modulär storytelling

Keynote: Sweetgreen (sweetgreen.com)

En restaurangkedja som servera en lokal, roterande meny beroende på säsong och tillgång. Med en rationell grund och emotionell ”röst” jobbar de med den sociala kontexten och att bygga hela användarupplevelsen, digitalt och fysiskt, modulärt. Varje del har en betydelse även om kontakten med kunden bara varar 15 sekunder. Samarbete med kända personer som bland andra Kendrick Lamar som skapar tillfälliga rätter – ’Beet Don’t Kale My Vibe’.

Keynote: Butter and Egg Road (butterandeggroad.com)

Identifierar mattrender. Om du ser mat på ett nytt sätt så kommer upplevelsen av maten vara annorlunda. ”Hi-lo dining” och att servera den enklaste rätten på rätt sätt med rätt upplevelse, kopplad till det så ska den ge en ny och förhöjd matupplevelse.

4

#6. Ekologi och biologi

Keynote: ManufactureNY (manufactureny.org)

”Fast fashion should work like Snapchat” och inte belasta ekosystemet. Teknologiskt mode och återanvändning av material. Arbetar gemensamt med tillverkare, designers, tekniker och forskare. Rymdteknologi möter senaste modet. Hur skapa ett ekosystem – från forskning till retail. ”Supply chain transperancy + sustainability metrics”.

Keynote: T Brand Studio (tbrandstudio.com)

Branschens utmaningar (enligt New York Times Brand Studio) är ad-blocking, ”mediefragmentering”, innehållsmättnad, ROI och att nå användare på sina egenvalda plattformar. Deras sätt att nå användarna är genom att hitta en betydelsefull historia, berätta den historian med expertis och leverera rätt historia till rätt person.

psfk-2016-conference

#7. Digitala plattformar programmerade att skapa orättvisa

Keynote: Douglas Rushkoff- http://www.rushkoff.com/

Varför skapar inte den explosiva tillväxten från Facebook och Uber mer rikedom och tillväxt för alla? Om att hitta affärsmodeller som skapar samhällsnytta och inte företaget ensamt. Affärsvärlden dömer ut Twitter för att de inte kan växa ekonomiskt, Uber lyfts pga plattformen de bygger hellre än taxiverksamheten. Teknikföretag, som Uber, suger ut alla resurser ur den bransch de infiltrerar.

PSFK
Andreas Agdestein och Maria Nordmark i New York för att ta del av PSFK Conference 2016 – Ideas that Transform

Källa: Artikeln är skriven av Andreas Agdestein, Utvecklingsansvarig, interaktiva medier på UR och Maria Nordmark Konceptutvecklare, interaktiva medier på UR.

Foton: Andreas Agdestein, Maria Nordmark, PSFK

Läs också:

Insikter från Super Content Marketing i Sthlm 2016

#10 insikter från Content Marketing World 2015

#7 insikter från “The Next Web Europe 2015” Amsterdam

#14 insikter från Intelligent Content Conference i San Francisco till alla vänner i content marketing svängen