Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
If I make it here, I make it anywhere...eller? En första rapport från #ThinkContent Summit - ExploreCurate

If I make it here, I make it anywhere…eller? En första rapport från #ThinkContent Summit


Vi är i New York. Vilken stad detta är alltså. Alla människor som samlas på ön Manhattan. Alla dofter, färger, ljud, saker att spendera snuskigt mycket pengar på och även en konferens om content marketing. Eller det är säkert flera här men den vi har valt den har vi haft ögonen på ett tag – #ThinkContent i regi av NewsCred.

Vi börjar igår – någonstans över Atlanten (i Norwegians oförskämt fräna Dreamline. <3):

Vi är på väg till New York. Vi tog 14.10-kärran från Stockholm. Jag har just slutat oroa mig över att mannen bredvid hade onda avsikter med att hoppa på just detta plan till New York. Jag har noterat varje rörelse han gjort de senaste 4 timmarna då han var sjukt nervös när han gick ombord och höll på med massor av märkliga saker. Jag skickade sms till barnen, ex-mannen och grannen just in case mina farhågor skulle besannas. Men sen somnade han. Och sov länge och djupt. Man somnar inte länge och djupt om man har skit på gång tänkte jag och tackade Gud för ytterligare en chans men framförallt en till content-konferens! Sen fick jag ångest över mina en aning patetiska sms.

patetsiktsms2

Passar på att ge ett flygtips också. Så att ni ser att jag har koll på bitarna trots patetiska sms.

Regel nummer 1 vid flygning är att aldrig titta sig i spegeln på flygplansmuggen då man aldrig ser fulare ut än då. Kan förstöra en hel resa. Spegeln i kombination med operationssalsbelysningen avslöjar allt och bilden etsar sig fast i minnet. Jag kryper förbi spegeln. Genidrag. #annasflygtips
Regel nummer 1 vid flygning är att aldrig titta sig i spegeln på flygplansmuggen då man aldrig ser fulare ut än då. Kan förstöra en hel resa. Spegeln i kombination med operationssalsbelysningen avslöjar allt och bilden etsar sig fast i minnet. Jag kryper förbi spegeln. Genidrag. #annasflygtips

Well, NewsCred´s årliga konferens #ThinkContent då. Vet man inte vilka NewsCred är kan man ni kika här. Kort, NewsCred är en spelare att räkna med när det kommer till content marketing genom exempelvis syndikering av innehåll samt mjukvara avsett för underlätta, strukturera och mäta sina insatser kring content marketing.

Det är också värt att hålla kolla på NewsCred då de i höstas tog in kapital av signifikant storlek för att nu erövra Europa på riktigt.

Ryktet säger också att denna framgångsaga från första början ville ha hjälp av en stor svensk byrå och att verksamheten skulle ha tagit i sin början och form i Sverige men efter diverse händelser så satsade man på de engelskspråkiga länderna med början i USA. Vet inte om det är sant. Men det kanske är det. Vet du?

Vidare måste man, om man är intresserad av content marketing, prenumera på NewsCreds nyhetsbrev kring just content marketing. Deras egen content marketing är imponerande och verkligen något att snegla för alla content byråer som vill leva som de lär. Vill dock varna för att det kan föda prestationsångest. Har jag hört.

Jag har under senaste året besökt hyfsat många konferenser om content marketing i USA, Europa och Sverige och ofta är det samma upplägg och talarna flyttas runt över världen. Tycker mig, genom att kika på talarlistan, att #ThinkContent att det det känns lite fräschare. Eller så är det websidans design som tilltalar mig. Vi får se. Det kan vara så enkelt. Eller inte. Den som lever får se. Och har man överlevt flygresan och kikar ut över Manhattan by night så får man väl anta att man vaknar imorgon också.

Här kan man läsa min senaste rapportering från Super Content Marketing i Stockholm och längst ner hittar ni länkar till alla andra fantastiska dokument från konferenser jag har besök. Rafflande läsning givetvis.

Nu har dagen gått och vi har rapporterat på Twitter och Instagram under dagen. Konferensen var bra. Och fräschare. Och mer anpassad även för europeiska besökare vilket man ibland kan känna att man saknar i USA.

Hur som helst – vi har insikter och jag kommer att skriva om dem under veckan. I delar. Med rubrikerna:

#1. 3 insikter från AirBnb

#2. Ta inspiration från Uber

#3. 5 frågor för alla att svara på för alla som håller på med content marketing (Insikter från NewsCred´s CEO)

#4. 3 CASE som man bör ha koll på – dessa företag är grymma på content marketing

#5. 3 insikter från en millennial

Följ oss på Twitter @bullscontent och @explorecurate. Vill man ha det mer visuellt går det bra att följa oss på Facebook och Instagram också.

Nu amerikanskt öl och nätverkande. Mina bästa grenar.  /Anna

öl

Läs också:

En millennial visade vägen med poesi på #thinkcontent Summit i New York