Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Dina 7 vanligaste misstag på Instagram - ExploreCurate.com

Dina 7 vanligaste misstag på Instagram


Misstag begår vi alla, övning ger färdighet och allt det där. Men för dig som vill undvika att ta den långa vägen – här listar vi dom 7 vanligaste misstagen på Instagram:

1. Ditt konto är privat

Är du ny användare och saknar följare? Börja med att kolla att användarkontot inte är privat. Dina potentiella följare vill kunna se vad du postar och bli nyfikna på vad du kommer att dela framöver innan dom bestämmer sig för att följa dig eller inte. Öppna upp och dela med dig. Nu.

2. Du postar samma innehåll 

Hamburgare

Må hända att du gillar att lägga upp bilder på din kisse, din favoriträtt eller dina löparskor. Men om varannan bild består av samma ingrediens lär du tappa engagemanget hos dina följare ganska snart.

3. Du postar för ofta eller för sällan

För att du ska bli ihågkommen på dom sociala medierna krävs att du finns där och löpande dyker upp med inlägg som är givande för dina följare. Statistik visar att profiler med många följare postar frekvent.

Quintly-study-Instagram

Men… du kan också begå misstaget att posta för ofta och riskera att bli tjatig. Det kanske inte är jätte intressant för dina följare att se både vad du äter till frukost, mellanmål, lunch och middag. Välj ut guldkorn.

4. Du  är inte tillräckligt social

bd1b9560d37e95330e9295cda24bd2ef

Sociala medier är vad det heter – socialt. För att din kanal ska växa bör du socialisera med dina följare:

– Följ dom som följer dig. Det ser lätt nonchalant ut att ha många följare men att själv inte intressera sig för att följa andra.

– Svara på kommentarer. Se dina digitala konversationer precis som samtal i det vanliga livet. Hur många vänner har du fått av att ignorera andras initiativ till ett vanligt samtal? Precis. Svara. Och dröj inte för länge.

– Interagera med dina följare och personer som använder samma hashtags som du genom att gilla och kommentera deras inlägg.

5. Du använder inte hashtags

Hashtags är ett perfekt sätt för dig att få nya följare att hitta till dig baserat på ditt innehåll. Här kan du läsa om du kan använda hashtag för att dubbla engagemanget på din Instagram.

hashtags

6. Du postar vid fel tidpunkt

Du riskerar att ditt innehåll inte exponeras för dina följare om du postar dina inlägg när dom har annat för sig som att sova eller jobba. När är dina följare som mest aktiva? Spara dina härliga inlägg till rätt tidpunkt även fast det kliar i fingrarna. Kommunikationen sker på deras villkor. Här kan du läsa mer om hur du hittar rätt tidpunkt för just dina följare.

skc3a4rmavbild-2015-04-21-kl-08-32-55

7. Du är inte relevant för dina följare

Ställ dig frågan vad du vill säga till dina följare och om det är någonting du själv skulle tycka var intressant att ta del av. Analysera vilka inlägg som ger mest respons och anpassa din inlägg därefter. I det stora hela handlar allt om dina följare uppfattar dig som relevant eller inte.

Läs även:

Tips på hur du ökar antalet följare på Instagram

Lär dig använda hashtags och dubbla engagmanget

De vanligaste misstagen företagen gör i sociala medier

[otw_is sidebar=otw-sidebar-1]